dinsdag 2 juli 2013

dia di bandera na bandabao....

Vanmorgen zijn we naar Banda Abao gegaan: op visite bij Billie en Vanessa, mensen van onze kerk. Een heerlijke Antilliaanse familie. Zij zijn zelf ongeveer een generatie ouder dan wij, hun kinderen kwamen langs. Tot Thijs zijn onuitsprekelijke vreugde, allemaal kerels die wel een potje Stratego wilden doen. Waarbij hij ook nog kans ziet om af en toe te winnen.
We hebben ook erg lekker gegeten: krioyo, dat betekent: gele rijst, gebakken kip, kouseband met kool en ui, sate-saus. 
's Middags ging Ard met Theo, Arjan en Ellen, en Margriet, nog naar Playa Forti om even te springen. Dwz, Theo en Arjan gingen springen, de rest ging snorkelen. En warempel, ze zien weer schildpadden. Wat een dag!

Aan het eind van de middag gingen we naar Santa Cruz, vanwaar een gedeelte van ons gezelschap de wandeling gemaakt heeft naar de Blauwe Kamer. Margriet was hier nog nooit geweest, dus dat was zeker de moeite waard. Bleek dat vandaag er een vrij grote opening was tussen de onderkant van de rotsen en het water, zodat Thijs ook weer eens mee is gegaan naar binnen. Een overwinning voor hem!

dit is onze zeemeermin, in het gewone leven heet ze Ellen


die donkere vlek is een grote school vissen. Die gaan morgen verkocht worden en dat  levert dan een paar duizend gulden op! Ze zwemmen dus nu in een groot net...genieten van Vanessa's lekkere maaltijd

's Avond troffen we bij thuiskomst een gezellige buurtborrel op Bl 34B, onze nieuwe en 'oude' gasten hadden het al gezellig samen. Even later zijn we zelf ook aangeschoven om de avonturen van deze dag uit te wisselen en elkaar bij te praten over ons wel ( heel veel) en wee (een beetje) op Curacao. Een gezellige boel zo samen, maar wat wil je met een bereisde stewardess, een Nederbelg, Brabantse bourgonderigheid,  verse en wat minder verse Curacaoenaars (zo schrijf je dat Ben...) die allemaal blij zijn dat ze hier (vast of tijdelijk) verblijven........ 

1 opmerking:

Rosemarijn zei

Jaa goed van je Thijs!!