zondag 14 juli 2013

Even dan...

Niet dat er zo heel veel te vertellen is. Maar altijd wel wat.

 
Vanmorgen hebben we in de kerk afscheid genomen van Wouter en Vera. Ze zijn nog wel anderhalve week op Curaçao, maar waren voor het laatst bij ons in de kerk. We zullen ze zeker missen: met veel enthousiasme en passie hebben ze meegedaan in de muziekgroep. Hun verzoeknummer was vanmorgen dan ook Opwekking 569.
Gelukkig konden we ook weer nieuwe mensen verwelkomen. En nog wel in de verte familie van mij: we hebben dezelfde oom en tante. Het wordt vast gezellig met hun, ze komen over een paar weken vlakbij te wonen, in Julianadorp.

Na de kerkdienst en het koffiedrinken hadden we weer een preek-nabespreking. Er bleven niet zo heel veel mensen, toch was het wel een goede bespreking. Je leert er altijd weer wat van.
Daarna ging Thijs nog even in gesprek met de dominee. Grappig dat hij dat nu dan wel durft. En eigenlijk ben ik wel benieuwd wat hij voor vragen had...


Vanmiddag is Ard met Ellen en Thijs naar de baai gegaan. Hij had iets nieuws bedacht: met een touw naar beneden duiken (snorkelen). Het touw zat aan een opblaasband, daaraan zat ook een emmer. Ik weet niet helemaal wat hiervan de bedoeling is?? In elk geval heeft Thijs het ook geprobeerd en het lukte hem ook. Als bewijs nam hij zand mee van de bodem.

 
Note Ard: dat heet 'freediven...' we hebben een emmer gevuld met koraal en zand en die hangt aan een touw strak naar beneden. We duiken dan langs de lijn naar beneden (zo diep mogelijk) zonder persluchtflessen. Thijs komt nu tot 3 meter ongeveer en ik heb het einde van het touw (15 meter) vandaag gehaald. Het touw zit nu nog dubbel maar we kunnen gaan oefenen  voor een duik tot 30 meter. De constructie werkte iig wel heel goed! Leuke nieuwe uitdaging!

Geen opmerkingen: