zondag 28 juli 2013

Familie

Soms heb je dat gevoel meer. Het gevoel dat je familie bent van elkaar, ook al is er geen bloedband. Familie, doordat je naar dezelfde kerk gaat, hetzelfde gelooft. Zo'n speciale dag was vandaag. Vanmorgen deed Monica belijdenis van haar geloof. Ze studeert inmiddels een jaar in Nederland, maar de band met onze gemeente hier blijft. Ook doordat haar ouders en zusje hier nog wonen. We hadden dus een heel feestelijke dienst.
De preek ging over de 2 verloren zonen uit de gelijkenis. Die oudste was namelijk met z'n boosheid op de jongste broer net zo fout bezig. Maar eigenlijk ging het over de Vader, de Vader die bleef uitkijken naar zijn zonen, of ze nu ver weg waren getrokken of dichtbij waren gebleven.
Wat ben ik blij met zo'n Vader in de hemel!Na de kerkdienst zijn we met z'n allen naar het ouderlijk huis van Monica gegaan. Daar hebben we koffie gedronken, pastechi's gegeten en daarna was er ook nog middageten, maar toen wilden onze jongens echt naar huis. Thijs en Ellen hebben ook nog lekker in het zwembad gespeeld.


Het spectaculaire nieuws van vanochtend vroeg was wel dat Arjan brons heeft gewonnen, gister op de Open Amerikaanse Judokampioenschappen. Die kanjer! Morgenavond komen ze terug van Miami. Heerlijk om dan dat gezicht van hem te zien... Echt geweldig dat hij dit voor elkaar heeft gekregen. Alhoewel Theo beweert dat hij het wel verwacht had. Die had er dus wel vertrouwen in!

Geen opmerkingen: