woensdag 12 februari 2014

Broederliefde...

Na een ochtend hard werken op het lab, volgde een middag vol huiswerk. Thijs een beetje, Ellen een boel! Maar gelukkig kwam Arjan thuis. Ellen schoot hem gelijk aan, want, zei ze, Arjan heeft hetzelfde boek en dezelfde juffrouw.
Dat klopt. En die juffrouw had tegen Arjan gezegd dat hij Ellen maar eens moest gaan helpen. Dat kwam dus mooi uit, allemaal.
Met eindeloos geduld hielp Arjan Ellen door de woorden heen. Het was een soort spelling: waar ligt de klemtoon, moet er wel of geen accent op, hoe deel je het in lettergrepen.
Ondertussen zat ik suf woordjes in te voeren op WRTS. Ellen kon daar een paar dagen niet op, om een of andere vage reden. Nu had ik het weer klaar gekregen, dus gelijk maar even flink doorbijten met die woorden. Blz 8, blz. 9 en blz 10. Met elk tussen de 60 en 70 woorden. Dacht ik dat het 10 over 3 was, bleek het kwart over 4 te zijn: Ellen haar laptop loopt nog een uur achter. Oeps, was het bijna tijd om eten te gaan koken...

In elk geval kan Ellen met oefenen weer een poosje vooruit. Ook rekenen had ze af. Thijs heeft geoefend met Bloon, nieuwe woorden en gelijk goed gedaan: maar 2 fouten. Vandaag had hij ook een toets gehad van woordenschat: een 9! Heel goed gedaan.
Verder hebben we ook nog gewerkt voor Valentijnsdag. Daar wordt hier veel aandacht aan geschonken. Best leuk, bij Thijs hebben ze lootjes getrokken en moeten ze voor elkaar een kleinigheidje meenemen. Ik had nog een schattig klein potje waar koffie in had gezeten. Rood dekseltje, daar hebben we wat snoepjes in gedaan en ballonnetjes gestanst en die erop geplakt.
Ellen wilde graag wat meenemen voor haar grootste vriend Sam. Dat wordt ook een potje met iets erin. Lekker creatief.

Theo was bij de Kustwacht geweest. Wat hij nou precies gezien en gedaan heeft, weet ik niet. Er komt niet zoveel verhaal uit, bij hem. Maar hij weet wel zeker dat hij daar of bij Defensie wil werken. Dus het zal wel leuk geweest zijn.
Hij was met een vriendin (een vriendin, hij heeft er meerdere...) naar de Mac geweest, wat niet mag onder schooltijd. Eindelijk was er eens iemand die daar iets van zei. Nu moeten ze gezellig vrijdagmiddag blijven op school. Tja, dat krijg je er van...

Geen opmerkingen: