zondag 23 februari 2014

Uitgebeeld

Een paar weken geleden hadden de kinderen (tieners) op Target het gehad over dienen. Corine (leiding) had toen de voeten van de kids gewassen en zo het verhaal uit Johannes 13 uitgebeeld. Het verhaal dat de Here Jezus de voeten van de leerlingen waste. Het had ze erg aangesproken en ze hadden gevraagd of ze dit ook een keer in de kerk mochten laten zien.
Zo kwam het verhaal bij Gerard, die er wel wat mee kon. Hij had zijn vriend (een dominee) gevraagd of die een preek had liggen met dit thema. En ja, die had er wel één.
Vanmorgen was het dan zo ver. Ellen had een teiltje, washandjes en een handdoek mee, en zeep natuurlijk. Samen met nog 3 meisjes hebben ze tijdens de Bijbellezing de voeten van enkele mensen gewassen...


Het sprak Thijs ook wel aan. Laat hij nou juist vanavond in zijn dagboekje een stukje lezen over dienen, met weer het Bijbelgedeelte uit Johannes erbij.
Na kerktijd kwamen de Veeris-mensen bij ons op de koffie. We hebben gezellig bij kunnen praten. Esther had een lekkere cake gebakken! Mmmm, daar had ik zelf natuurlijk geen tijd meer voor, gisteren. Dus dat kwam heel goed uit.
We moeten al weer bijna afscheid nemen van Arko en Marieke, die in maart terug gaan naar Groningen... Gelukkig blijven Esther en Annemieke nog even op Curaçao.

Het is al weer bijna Carnaval, hier. Vandaag was de kinderoptocht. De weg naar de kerk wordt daarmee voor ons geblokkeerd vanaf begin van de middag.
Daarom gingen wij vanmiddag naar de baai. We hadden net een duikje genomen toen Herman en Anja er aan kwamen. Aangezien onze kinderen de golfbaan onveilig maakten, konden wij in alle rust bijpraten met z'n vieren. Ongestoord... En er was veel te praten. Het was zo maar 6 uur.

Geen opmerkingen: