donderdag 6 februari 2014

Yes!!

Na lang wachten, kwam vandaag het bericht via de mail: Som is online. Nu kunnen we inloggen naar school om de cijfers van Theo en Arjan te zien. In Nederland is dat vaak Magister, hier is het redelijk nieuw. Heel fijn, want er raken nog wel eens cijfers zoek in de herinnering van Arjan. Theo maakt het niks uit, wat voor cijfer ook, hij gooit het er meteen uit als hij thuis komt. Maar Arjan geeft nog wel eens verrassingen. Terwijl zijn rapporten wel goed zijn, dus er zijn ook genoeg hogere cijfers. Vanaf nu houden we het bij! Een goed gevoel. Controle.... hmm.

Vandaag is Maria weer geweest. Zo te zien houdt ze er erg van om de slaapkamers te doen, daar is ze veel tijd mee kwijt, dan ziet het er ook keurig uit. De bedden strak opgemaakt ( dat hoeft van mij nou ook weer niet). Voor de grap had ze Thijs zijn knuffel heel schattig op zijn kussen gelegd. En een hondje op de rand van zijn stapelbed. Thijs vond het geweldig, die houdt wel van zulk soort dingen.
Maar vervolgens houdt Maria geen tijd meer over om de keuken te doen, bijvoorbeeld. Ik denk dat ik dat volgende week maar eens aan haar zal vragen. Ze komt dinsdagmiddag om de ramen te doen. Een extra keer, anders gaat het nooit lukken. Logisch ook, want we hebben best wel een groot huis.

Ellen had vanmiddag bij Daniël gespeeld, een vriend en klasgenootje. Alleen bleef er niet veel tijd over om te spelen, want ze hadden alweer heel veel huiswerk. We zullen zien hoe de toets Papiaments morgen gaat. Het viel haar niet mee om het te leren, van de week. Maar vanmiddag hadden ze samen geleerd.

Thijs kon niet op Bloon, dus hij kon niet oefenen met zijn woordjes. Morgen maar eens kijken of hij weer op internet kan. Alleen wilden ze morgenmiddag naar de baai, samen, Thijs en Ellen. Want dan mogen ze kanoën in de baai. Wordt georganiseerd door de Kidsclub! Dus we moeten heel snel uit school naar huis en snel verkleden.

Vanavond, we hadden vroeg gegeten, is Ard nog naar de baai geweest. Hij wilde heel graag deze week nog een keer speervissen. Kirsten at vandaag ook bij ons en zij vond het ook leuk om mee te gaan. Bikini van mij aan... Ellen, Thijs en Arjan gingen ook mee. Arjan heeft zelfs zijn eerste lionfish geschoten! Ik doe het hem niet na...!

En dan heb ik na een "vrije" dag, nog een dag vrij. Heerlijk! Morgen eerst boodschappen doen en medicijnen halen. Cakes bakken voor Arjan zijn verjaardag. En misschien morgenmiddag ook even naar de baai?

Geen opmerkingen: