zondag 28 april 2013

Bevestiging

Vanmorgen hadden we in veel opzichten een bijzondere kerkdienst. Ard is bevestigd als ouderling. Samen met nog 2 broeders mag hij de gemeente leiden. Dat is anders wat dan de 28 broeders in Zeewolde...
Verder hebben we met elkaar genoten van de muzikale begeleiding. Ruben is hier op vakantie en die wilde heel graag pianospelen. Verder werd er gedrumd, saxofoon gespeeld, gitaar-spel en 4 zangers/zangeressen. Het was een goede samenwerking, met hart en ziel werd er gespeeld en gezongen. Dat merk je!
En toen viel halverwege de preek de stroom uit. Plop, microfoon uit, beamer en computer uit, ventilatoren uit. Ook de pastoor van de kerk iets verderop was ineens niet meer te horen...
De dominee moest iets harder praten, iedereen was van schrik stil. Dan merk je ook goed hoeveel ruis er in de kerk is, normaal. Als je hier een poosje woont valt dat niet meer op. Ard z'n vader heeft niet eens zo'n harde stem, maar zelfs achterin was hij nog te verstaan.
Na de preek was de stroom er nog niet weer. Dus zingen hebben we even overgeslagen. De psalm werd voorgelezen. Het kinderlied ging wel: gitaar hoeft niet persé aan de stroom. Dus de prinsen en prinsessen klonken enthousiast door de kerk....
Daarna het formulier voor de bevestiging. Aan het eind zouden we een gezang zingen, ook die werd voorgelezen. Waarop ik tot mijn schrik besefte dat ik dat lied niet eens in de power point had staan. Finaal over het hoofd gezien. Was ik anders even door de mand gevallen!
Vlak voor het gebed ploepten de lampen weer aan. Waarna ik de laptop weer op kon starten, het geluid weer werkte. En we dus de rest van de liederen weer mee konden zingen.
Misschien dat we toch eens na moeten denken over "wat te doen bij stroomuitval op zondag".

Na de dienst kwamen Ruben en Janwillem even aanwaaien. En ook opa en oma Vreugdenhil waren op de koffie.

Ellen had een rups gevangen, op school. Thuis in een bakje gedaan, de volgende dag was het al een pop. En vandaag was het een vlinder!


Voor vandaag hadden ze weer veel regen voorspeld, maar dat viel mee. Oftewel, het viel niet. Zodat Ard en Thijs lekker naar de baai zijn geweest. Ik mijn zondagse dutje in de hangmat heb gedaan.
En Theo en Arjan op het pleintje hebben gevoetbald.

Theo bereidt zich voor op een film: het gaat over 18 dagen, dus dan kun je niet steeds in dezelfde kleren lopen, zegt hij. Dus trek je je kledingkast leeg... Ben benieuwd naar de opnames. Die zijn deze week.


Nu eerst 3 dagen vrij!

Geen opmerkingen: