woensdag 3 april 2013

gelukkige moeder

Vanmorgen ben ik met Ellen naar de bieb geweest. De jongens willen dan niet mee, maar geven wel even een bestelling door. Mooie boel. Natuurlijk heb ik wel een paar leuke boeken voor ze mee genomen.
Ze gingen, toen wij weggingen, met z'n drieën een soort voetbal doen op het pleintje. Toen ik terug was had Theo een enorme blaar onder zijn voet en Thijs een sneetje...maar ze hebben wel lol gehad.
Ellen en ik hebben een poos in de bieb geneusd. Heerlijk, als je daar de tijd voor hebt.

Na het middageten was het al bijna tijd voor Ellen om naar de Zeeverkenners te gaan: 2 dagen op kamp.
Ze had er zo'n zin in. Had helemaal zelf haar spullen ingepakt. Ik hoefde alleen even te controleren en de lakens erbij te leggen, voor de rest heeft Ellen het in haar eentje geklaard. Wat een grote dochter!
 Ze haalde allemaal herinneringen op aan vorig jaar; wat ze toen gedaan hebben, hoe het was en hoe het voelde. Even goed had ze buikpijn, omdat het toch wel spannend is.
Toen we er een keer waren, was die buikpijn ook weer over. Annelies, de leidster, vertelde dat het een klein clubje zou zijn, dit jaar. 12 kinderen. Eigenlijk best fijn, lekker overzichtelijk.
We stonden nog even te praten en toen vertelde Annelies dat Ellen het zo goed doet, bij de Zeeverkenners. Een heerlijk gevoel, zoiets te horen als moeder. Ze is enthousiast, kan goed sporten, leert ook de technische vaardigheden goed. Ze is behulpzaam en vrolijk. Eigenlijk willen ze Ellen ook graag bij het zeilen hebben. Maar helaas doen ze dat alleen op zondagmorgen. Tja, dan zitten wij in de kerk, en dat gaat echt voor. Wel jammer, want Ellen zou het ook heel graag willen...
Door dit gesprekje ging ik met een heel gelukkig gevoel weer op huis aan.

Ard werd aan het eind van de middag afgezet door Janwillem. O, o, geen goed teken...
Bleek dat Ard op Tera Kora was om de gasflessen te vullen. Op de terugweg viel de auto stil. Is hij met die 2 gasflessen naar Janwillem gelopen (morgen spierpijn??), die heeft hem meegenomen.
Zodoende hadden we wel weer nieuwe gasflessen, konden we stamppot andijvie eten. Mmmmm.
Nu wordt de Pick-up opgehaald door een pannewagen. Dan maar eens zien wat er aan mankeert. 't Is altijd wat met dat bakbeest.
Dat wordt morgen niet naar San Juan, want daar moet je zeker een Pick-up voor hebben (die het ook nog doet...) Gaan we wel naar het Landhuis van San Juan en daarna door naar Grote Knip. Kunnen de jongens lekker springen. Eens zien of de zee daar ook zo ruig is. Het waait nog steeds mega-hard.

Geen opmerkingen: