dinsdag 30 april 2013

Koninginnedag!

Voorlopig de laatste, zullen we maar zeggen. Vanmorgen hebben we lekker uitgeslapen. Wel gek om dan wakker te worden en te beseffen dat de troonswisseling al heeft plaatsgevonden. Al lang...


Maar we hebben uitzending gemist, en zo blijven we bij. Wat een mooie beelden! Het was een geweldige dag, lijkt mij. Hoe anders dan 30 april 1980. Met die relletjes enzo.
Ook hier hebben we uit alle macht het feest meegevierd, al kwamen we er 6 uur later achteraan. We hebben gezellig met onze buren koffie gedronken, met oranjetompoucen erbij.


Aan het begin van de middag zijn we naar de stad gegaan. Het was erg druk, we moesten haast halverwege de auto al parkeren. Dus we hebben een flinke wandeling gemaakt.
Het hele straatbeeld was oranje, en dan de zon die zo heerlijk scheen. Overal kraampjes langs de weg. Gelukkig hadden ze alle straten in de binnenstad afgezet voor verkeer. Zo konden we midden over de weg lopen.


Jammer genoeg waren wij net te laat voor het koningslied, dat gezongen werd op het Brionplein.
Dus zijn we doorgelopen naar Punda. Nog een paar kinderboeken gescoord voor 2 gulden per stuk. Ellen een paar oorbellen. Thijs en Ellen én Ard een T-shirt van Dushi Punda.
Uiteindelijk kwamen we uit in Pietermaai. Daar was het helemaal een Hollands feestje. Allerlei spellen als spijkerbroek hangen, sjoelen, vissen uit een bak vangen, en nog meer. Foto's maken bij de militairen...





En daarna het hele eind weer terug wandelen.




Om een uur of 5 zijn we bij ons naar de baai gegaan, daar was een happy hour. Heel oranje! Heel gezellig, alleen stond de muziek wel erg hard. In elk geval kwamen daar onze voeten weer een beetje tot rust. Terwijl de kinderen alle energie eruit gevoetbald hebben.


Nu nog even de laatste filmpjes kijken van vandaag...

1 opmerking:

Stijnie zei

Leuke foto's! Wij keken gespannen naar de t.v. of we jullie zagen toen Curacao er voor kwam, maar helaas zagen we jullie niet, maar nu hebben we het verhaal met leuke foto's!