dinsdag 23 april 2013

We houden het spannend

Aangezien de mevrouw van HR nog niet terug heeft gebeld kan ik nog even in de zenuwen blijven zitten. Als ze morgenochtend niet zelf belt, bel ik haar wel. Want het blijft spannend op deze manier. Wij hebben samen  besloten dat 3 ochtenden heel mooi is, ze mogen me dan voor een 4de ochtend oproepen bij ziekte of calamiteiten. Maar dat is het maximum. Tja, en wat gaan ze daarvan vinden... Ben benieuwd.

Mochten ze daarmee akkoord gaan, dan komt de volgende minder leuke klus gelijk om de hoek kijken: bij de Dividivi-school gaan vertellen dat ik met de bieb moet stoppen. Erg jammer.
Vanmorgen ben ik nog met de rest van het personeel op de foto gekomen. Gelukkig was meester Bart er ook bij, die vertrekt volgende week naar Nederland. En Chetney, de stagiair op secretarieel gebied. Voelt toch een beetje als verraad. Maar het is niet anders.

Vanmiddag heeft Thijs weer eens zijn best gedaan bij Wilmie. Vergeleken met een half jaar geleden is zijn handschrift stukken vooruit gegaan. Als de juf er ook op blijft hameren, dan komt het wel goed.
Misschien kan Wilmie ook nog aan Thijs leren hoe je je bestek hanteert. Want hij is er van overtuigd dat hij 'dat niet kan'. Het liefst eet hij met zijn vingers, tot en met de soep...

We hebben inmiddels best een paar buien gehad, tussen de zon-uren door. Daardoor hoeven we even de planten geen water te geven. Dus van mij mag het vannacht best weer regenen.

En vanavond kwamen Ruben en Janwillem even langswaaien. Ruben had heel erg zijn best gedaan om niet te verbranden: alles netjes ingesmeerd. Vandaar dat hij alleen rond zijn ogen verdacht rood zag... Morgen zou hij een zonnebril opdoen.

Vandaag hebben we een mail gekregen van de kerkenraad. Er is een aanstaande dominee in Nederland die hier wel voor een tijdje heen wil komen. In juni hoopt hij met zijn aanstaande vrouw voor kennismaking te komen. Nu moeten we nog even een paar preken lezen, om een indruk te krijgen van alles.
Wat mij betreft, ik ben wel positief. Heb vast een blik geworpen op die preken... Trouwens, ik vind het heel moedig. Volgens mij zijn ze nog heel jong! En dan hierzo heen, zonder andere dominees in de buurt. Nou ja, natuurlijk heb je mail en skype en zo. Dat is wel een beetje anders dan vroeger.

Geen opmerkingen: