zaterdag 27 april 2013

kilometers maken en afscheid nemen...

Vandaag hadden we weer heel wat verschillende activiteiten op de planning...
Ellen trapte af met een kleedjesmarkt bij de Albert Heijn.... hoe Hollands allemaal, zelfs het weer was Hollands met een paar buien tussendoor. Net als in Nl moet je dus op tijd je plekje veroveren en daarna zien je spullen te slijten. Met haar vriendin had ze de afgelopen week al veel werk gestoken in een grabbelton met kleine kadootjes. Maar het was dan ook wel een succes geworden. Nadat Mariette haar had weggebracht was het de beurt aan Ard om oom Gerrit en Tjitske op te halen, samen hebben we de wandeling van Boca Sami naar Vaerssenbaai gemaakt.


Thijs snorkelt met de gasten..


Voor de kenners: over de heuvel en de rotswand naar de baai.    Daar hebben we nog heerlijk gesnorkeld en de laatste uren tropenzon voor de hollandse gasten 'gescoord'. Achter onze badlakens werd ondertussen het podium opgebouwd voor de show van Guus Meeuwis van maandag as... een warme klus in de tropenzon!



Na de maaltijd en een verfrissende douche was het tijd om afscheid te gaan nemen, Tjitske en oom Gerrit moesten weer naar Hato. De dagen zijn omgevlogen maar gelukkig hebben we wel heel wat van ons mooie eiland kunnen laten zien.... volgens mij gaan er nu weer nieuwe ambassadeurs terug naar NL, wil je enthousiaste verhalen horen, moet je ze maar eens contacten!


Terwijl Ard naar Hato taxiede, ging Mariette kinderen halen en brengen. Maar toen liepen de plannetjes ineens wat anders. De KLM bleek ruim een uur vertraging te hebben (maar dat wordt dan gelijk gecompenseerd met een voucher voor wat te eten/drinken!) en Mariette kwam in zo'n stortbui terecht dat ze niet verder durfde... Thijs was inmiddels op zijn feestje beland, maar Ellen kon niet opgehaald worden omdat de auto van Mariette niet gebouwd is op 30 cm water en meer.... Ard is dus nog maar een keer weer naar de stad gereden met de pickup en heeft Ellen opgehaald. Daarmee was de onderkant van de auto gelijk ook stevig gereinigd, zodat Theo zich later vanmiddag bezig kon houden met het poetsen van de rest. We hebben hier nog wel een bui gehad van 20 minuten en net zo veel milimeters, maar elders op het eiland heeft het uren gestort.... onder andere op het feestje waar Thijs was, op de laatste 10 minuten na was het daar een en al regen maar daar hebben de kids zich niets van aangetrokken. Een springkussen en een vader waarmee ze mochten duiken in het zwembad (buddy breathen, samen met 1 fles..) is al gauw een groot succes! Nadat Thijs weer opgehaald was, waren alle schaapjes weer op stal en hingen de Koopsen in de lucht onderweg naar Nl.

Na de wraps als avondmaal hebben we de eerste kinderen snel in bed gezwiept. Tijd om de ppt te gaan maken voor morgenochtend (Mariette) en de blog te schrijven (Ard) en dan hopen dat we daarna een beetje vlot naar bed kunnen.... Morgen is het weer vroeg dag met op de planning oa de bevestiging van Ard, zang en ppt-beeld verzorgen in de dienst en wat er verder nog bij komt.... we zullen zien!

Geen opmerkingen: