zaterdag 7 september 2013

maffia

Ik schreef vanmorgen op mijn FB:
Er spelen krachten op Curacao die het eiland en haar bewoners gijzelen in angst en onzekerheid. Het systeem en de organisatie die oa achter de moord op Wiels zit, is nog lang niet uitgeraasd en uitgewerkt... het gijzelen en bedreigen is een spiraal die steeds dieper invreet en de afhankelijkheid en angst wordt steeds groter. Weet je te veel en wordt je een bedreiging, dan loop je de kans om opgeruimd te worden en zo regeren angst en repressie.... De opdrachtgevers zijn impiciet en expliciet verantwoordelijk voor deze cultuur en al deze moorden. Ze maken ons eiland kapot en zorgen er voor dat wij niet meer vrij en ongedwongen samen kunnen leven en functioneren. Volgens mij kan dit pas stoppen als deze mensen aangepakt worden en deze opdrachtgevers als de bronnen van ellende en angst weg zijn uit ons systeem. Kan dit besef komen in een maffioos systeem en weet iemand wat er nodig is om het momentum te creeren waarop de gijzelaars (ook zij die zelf boter op het hoofd hebben) gaan praten of zelf zorgen dat deze dominante elementen verdwijnen??? het kan toch niet zo zijn dat macht en corruptie blijven regeren? er moet toch een moment komen dat dit stopt?
De reden is dat vannacht in een cel op Barber een 'zelfmoord' is gepleegd. Het gaat hier om 'Pretu' die  verdacht is van de moord op de vermoedelijke dader van de moord op Wiels. Triest genoeg gelooft hier niemand dat het om een zelfmoord gaat, want Pretu was net woensdag op last van de rechter (!) over geplaatst naar het complex op Barber vanuit de extra beveiligde unit op de kazerne van Suffisant. Hij zat daar omdat het elders in detentie niet veilig genoeg was. Omdat de cel in Suffisant niet voldeed aan de eisen (oa een paar centimeter te laag.... hoe wrang....) is hij dus naar een ander complex gebracht. Vrijdag is als gevolg daarvan de Nederlandse extra bewaking weer vertrokken en toen schreef iemand hier al: dat wordt aftellen...
Het duurde dus maar heel kort......
http://nos.nl/l/548824 'Onze' Dick Draijer gisteren op het NOS journaal... helaas maar al te waar.
Goed, er gebeurden vandaag ook heel andere dingen, Herman heeft gaatjes geboord en we hebben plantjes opgehangen.... ook de suikerkorfjes voor de barika hél (suikerdiefje) hangen met een flinke schep basterdsuiker er in.

 
 
Met Ellen en de zeeverkenner-meerij-vriendinnen ben ik nog langs hato gecrossd omdat ik een belletje kreeg dat de Amerikaanse Galaxy zou vertrekken. (Herman en Anja hadden de aankomst al gescoord....) maar op 3 minuten rijden van Hato zag ik deze dikke dame al opstijgen en dus letterlijk aan onze neus voorbijgaan..... we hebben het nog wel even gezellig gemaakt met andere spotters tot we door de luchthavenpolitie zijn weggestuurd....:-(
Een van de Canadese P3's die de bewaking van zee en luchtruim voor hun rekening nemen. In Nl zijn die er niet meer, verkocht aan de Duitsers... hier komen de Canadezen weer helpen, als vanouds....
Ik (Ard) heb met Arjan de zee onveilig gemaakt op zoek naar fish voor bij de potatoes... maar dat was niet zo'n succes. De lionfishes bij Bullenbaai lieten zich niet zien en de twee die er wel even voor uit hun hol kwamen leven nu niet meer, maar zijn wel ontkomen aan de pan.... helaas. We zijn wel flink door kwallen geprikt. De wind heeft een paar dagen verkeerd gestaan en nu is het water erg troebel (voor ons doen.....) en wemelt het van de kwallen. Het zijn nu wel heel rare beesten en ze doen verhipte zeer, kan ik je vertellen. Ik heb mijn nek, borst en schouder aardig onder de plekken zitten. Wie deze beesten (her)kent, mag het me vertellen!


Gelukkig was het op het strand wel heerlijk met wat wind en zon. 


En mag ik (Mariëtte) het verhaal verder vertellen. Vanmiddag ben ik met Thijs naar 'happy hour' geweest. Altijd heel gezellig. Niet iedereen van Thijs zijn klas was er, maar er waren genoeg kinderen (ook broertjes en zusjes) om de hele tuin bij Timothy onveilig te maken. We hebben heerlijk gesmuld van allerlei lekkere hapjes en drankjes en bijgepraat met allemaal leuke mensen.
Ik kwam er achter dat de oudste zoon van de juf van Thijs, juf Nadine, bij Arjan in de klas zit. En haar jongste zoon zat vorig jaar nog op de Dividivi. Genoeg stof om over te praten! 

Nu nog even een wijntje drinken en dan lekker slapen...

Geen opmerkingen: