maandag 9 september 2013

Nieuwe spanningen

Met de moord (zelfmoord? wie gelooft dat nog...) op Pretu lopen de spanningen weer op. Al is het wel anders dan vorig jaar. En zien we ook wel dat er duidelijk andere keuzes gemaakt worden. Zo is bijvoorbeeld de korpschef van de politie op non-actief gesteld. De minister van Justitie ging niet zo ver dat hij zijn eigen zetel teruggaf, maar alleen al het feit dat hij wel die mogelijkheid gaf.... toch een andere moraal dan de vorige regering. Al met al is daarmee nog niks opgelost. Niet van de moord op Wiels, niet van de moord op zijn moordenaar en al helemaal niet van de moord op de moordenaar van de moordenaar. Maar, wie weet, gaan we de oplossing nog meemaken?? Ze zeggen.... dat er binnenkort meer verteld zal worden. Eerst horen, dan geloven.



Ik ben vanmiddag met Ellen de stad in geweest. Ze heeft voor het eerst kleren van haar eigen geld gekocht. Een badpak, eigenlijk een bikini met een lang bovenstukje. Voor vrijdag, als ze feest hebben op school. Want het wordt een watersportdag. Omdat meester Wendell jarig is. Het is er ook echt weer voor, warm genoeg. De meisjes moeten dan een badpak aan (en geen bikini) en een badpak had Ellen niet. Gelukkig vonden we er een paar die leuk waren. Ze ging eerst eens passen. De leukste het eerst. Helemaal happy kwam ze uit het pashokje, paradeerde even op en neer. Ik vond hem ook echt leuk staan. Dacht dus: mooi, dat is snel bekeken. Nee, zei Ellen, die ander wil ik ook nog passen!! Haha, echt een meisje.
Even goed werd het natuurlijk de eerste...

Ard sloeg een ander visje aan de haak: een serie posters van de film Tula. Je zou zeggen: één is toch genoeg? Maar nee, blijkbaar niet. Hij heeft er vier. Oké... Alle slaapkamers ofzo?



En we hadden nog leuk bezoek uit Nederland. Een oud-studente van Ard, samen met haar man. Zij is inmiddels een collega van mijn nichtje Tjitske. Wat is de wereld soms klein. Het meest bizarre was dat Ard haar hier vrijdag zomaar bij de baai tegenkwam. Bleek dat ze hier op Blue Bay met vakantie waren! Het is hier natuurlijk ook wel de mooiste plek van Curaçao, om te wonen en vakantie te vieren :)

Geen opmerkingen: