donderdag 5 september 2013

Topo

Toen ik Ellen ophaalde, bij de juf vandaan, zei die: Ellen krijgt een herkansing voor topo. Maandag moet ze het kennen.
Ik deed net of ik het begreep, maar ik dacht: Topo, topo?? Nooit van gehoord.
Dus in de auto heb ik Ellen even aan de tand gevoeld. Ja, hoor. Ze had het ook wel geleerd...
Jaja, niet dus.
We moesten alleen eerst even boodschappen doen. En ik had afgesproken om met mijn broer Gerard te skypen. Dus.... voordat we aan topo toe waren was het halverwege de middag.
Ellen riep al: Hoe moet ik dat ooit leren?? Het was een blad, waarop met koeieletters de landen stonden. Maar gelukkig leven wij in het digitale tijdperk en weet ik daar aardig gebruik van te maken. Zodoende gingen wij op zoek op internet naar een leuke site waar je topo kunt oefenen. Natuurlijk zijn die er genoeg! De leukste vonden wij Topomania.
dit gaat dan nog wel...

maar wat dacht je van al die kleine eilandjes in de Caribische Zee!

Evengoed vond Ellen het nog moeilijk. Want de kinderen hier beginnen met Zuid-Amerika. Logisch... Alleen heb je daar landen als Paraguay, Uruguay, Guyana... moet je leren waar ze liggen en ook nog hoe je het schrijft. (Wel 2 vliegen in 1 klap :) )
Ellen ging dus aan het oefenen. Tot ze gefrustreerd uitriep: En juf zei dat je het leuk moest vinden!! Ik vind het helemaal niet leuk!! Ik doe het niet meer!!
O o, soms valt het allemaal niet mee. Ik heb haar even een beetje geholpen, daarna ging het wel weer. Volgens mij kent ze het maandag ook wel.
Ellen werd zelfs zo enthousiast dat ze Thijs ermee aanstak. Die ging aan het oefenen met de werelddelen. Die moet hij leren. Tot zijn ergernis kon hij niet oefenen met alleen de werelddelen, de zeeën kreeg hij er gratis bij...
Nee, onze kinderen zijn niet zo gecharmeerd van topo. Ze vinden veel leuk, maar dit niet. Geen van allen. Helaas, jongens, het hoort erbij.
Ellen zei zelfs: over 2 jaar laat ik aardrijkskunde wel vallen.
Hoe komisch, die dacht dat je gelijk in de eerste klas van het Voortgezet Onderwijs zelf kon kiezen wat voor vakken je wel en niet deed. Aiaiai, dat gaat nog lelijk tegenvallen.

Gelukkig voor mij waaide het vandaag weer. Eerst nog niet zo, maar later op de dag werd het steeds beter. Ard is nu naar Hato (half 10 in de avond) om onze gasten op te halen. Morgen nog een dagje werken, dan lekker weekend.

Geen opmerkingen: