donderdag 12 september 2013

Stuiterend

Ellen heeft morgen feest op school. Het hoofd der school, zoals dat hier nog zo mooi heet, meester Wendell, is jarig en dat wordt gevierd. Ellen is er helemaal door van slag. De juf had gezegd dat ze wel een lied met een dansje konden gaan doen. Dus heeft Ellen een leuk liedje opgezocht van Kinderen voor Kinderen (klaar voor de start) Inderdaad een leuk liedje. Vanmorgen hebben ze meer dan een half uur geoefend in de klas, zei Ellen. Die vindt zoiets geweldig, en de juf ook, geloof ik.
Omdat het morgen feest is hebben ze geen huiswerk. Daarom had Ellen al bedacht dat ze best naar de baai kon. Goed idee, stuiter daar vooral verder... Ging ze op de fiets. Het kan, maar ik vind het best eng. We hebben her en der wat heuvels op het park, je zal maar iets te hard eraf stuiteren! Ze is heel weer thuis gekomen.

Thijs is, op mijn bevel, begonnen met zijn spreekbeurt. Over de Isla. Wat hij in zijn hoofd heeft, heeft-ie niet  ergens anders. Als een echte beelddenker begon hij met het zoeken naar foto's. Bij die plaatjes maakt hij dan zijn verhaal.
olielek, vorig jaar

green town, de plannen die er zijn om van het hele Isla-terrein een mooie, groene stad te maken

hoe het kan gaan, op slechte dagen...

Nu kan hij goed kletsen, dus het zal wel goed komen. Hij twijfelt nog over proefjes... Veel tijd heeft hij niet meer, 26 september heeft hij zijn spreekbeurt. Ze mochten bij de juf aangeven wanneer ze wilden. Ook bij zulke dingen staat Thijs vooraan.

Arjan was bij Camiel geweest, samen een filmpje maken van foto's. Bij Camiel in de buurt hebben ze ook nog foto's gemaakt. Wij vinden al dat het hier erg is. Nou, het is daar, aan de oostkant, vele malen erger. De rotzooi ligt meters hoog opgestapeld, gedumpt. Je zal er maar naast wonen! Nee, dit onderwerp lijkt me heel geschikt om kinderen bewust te maken van hoe het niet moet.

of je parkeert je oude auto gewoon in de mondi...

Geen opmerkingen: