zondag 15 september 2013

relaxed.....

Vandaag hadden we een echte rustdag. In de eerste plaats hoefde ik niet te beamen, scheelde dus vrijdagavond ook al een paar uur! Ard hoefde vandaag ook niets te leiden in de kerk. We zijn best blij dat we onze gaven en talenten kunnen gebruiken in de gemeente, maar af en toe niets is ook heerlijk. Alleen luisteren en zingen! Overigens een mooie preek van ds. Hutten, gelezen door Jonathan (die dit voor het eerst deed). En vanmiddag hebben we er met elkaar verder over doorgepraat.
Tussen de kerkdiensten was Ellen bij de familie Harmsen, die gister bij ons waren. De jongens vermaakten zich uitstekend op hun laptops. Nou ja, af en toe moet het kunnen dat ze ongelimiteerd vierkante ogen kweken.

trouwens, afwassen kunnen ze ook goed!

En wij zijn samen naar de baai gegaan. De zon scheen lekker, we hadden de hele middag nog. Zwemmen, snorkelen, lezen. Relaxed.


Afgelopen nacht had het erg geregend en geonweerd. De rooi stond halfvol water. En deze reiger stond aan de kant. Stond vast te wachten op de kikkers, want zodra er water staat, is het hier één groot kikkerkoor.


Ff je hoofd op de kop, dit is de vlam van de Isla, zoals die heel de dag heeft gebrand. Flink affakkelen en een hoop gas te veel. Dat zijn dan de zwarte rookkolommen die we op zien stijgen. Hoe ongezond.

Voor de rest heb ik een paar uien aan stukken gesneden om de leguanen dwars te zitten. Ik dacht: als ze niet houden van uienpoeder, houden ze vast ook niet van echte uien. De uienpoeder hielp niet. Nu heb ik echte uien in zakjes aan de Oleander en de Bougainville gehangen. Hopen dat het helpt!

die palm op de achtergrond is daar vanzelf gegroeid, doet het als een tierelier!

hopen dat er nog iets te redden valt van deze plant...


Geen opmerkingen: