zaterdag 26 januari 2013

Bootje bouwen, vlakte van Hato en nog meer

Ard was om kwart voor 8 de deur uit, vanmorgen. Ze hadden beter een 20-voeter kunnen hebben, zei hij achteraf. Zoveel oude troep is er de deur uit gewerkt. Ze kwamen nog oude rapporten tegen uit 1968, 1969. Tijd om dat af te voeren, dat mag duidelijk zijn. Wat een verzamelaars! Ruimte over, lijkt me zo.

Arjan, Ellen en ik zijn om half 9 naar Punda gereden. Leo en Marlies en de jongens gingen ook mee. Arjan was de eerste bij het Plaza-hotel. Alweer. Hij moest daarom nog een poosje wachten.
Wij zijn met elkaar nog een flink rondje door de stad gegaan. Met de Ferry naar de overkant, even langs de kant gelopen en weer terug met de Ferry. Ondertussen zagen we de zeilboten heen en weer varen. En starten. De echte race was wel 'buitengaats'. Later kon ik dat goed zien, toen ik op de brug reed! Jammer dat je daar niet kunt stoppen en foto's maken.

Om goed 11 uur waren we weer thuis. Ik kon nog net even hier de lakens uitdelen: kamers opruimen, afwassen en zorg dat je gegeten hebt om 1 uur!
Zelf heb ik de was opgehangen, snel een beetje opgevouwen. Toen moest ik al weer naar de stad, omdat Arjan zijn wedstrijdjes gingen beginnen.






Het was wel leuk. Simpele bootjes met een zonne-paneeltje erop. Ze deden het prima. Maar zodra er een wolkje voor de zon kwam, stopte het.
En uiteindelijk bleek dat de bootjes die aan de linkerkant van de bak gingen sneller vooruit kwamen.
We snapten niet waarom. En we hoorden nog van één van de begeleiders dat er motortjes waren van 2 volt en van 3 volt. Tja, dan heb je wel pech als je die van 2 volt hebt. Arjan zat dus ook aan de verkeerde kant van de bak. Dat was over en uit.
Maar goed, hij vond het toch wel leuk. Hij wil best voor zijn verjaardag een zonnepaneeltje, motor, propellor e.d. om zelf iets te knutselen. Want het bootje mochten ze nog niet eens zelf houden. Ze willen hiermee langs de scholen gaan om reclame te maken voor zonnepanelen. Ik zei nog tegen Arjan dat hij zijn juf voor Techniek enthousiast moet zien te krijgen. Dat leek hem ook wel wat.
We zagen ook nog een grotere boot van de UNA die zelf-gemaakt was.

solar boot van de UNA, bovenop de zonnepanelen


Het grappige is wel dat zodra de zon weg is, de boot stopt met varen. Lijkt me dan niet echt praktisch. Nou ja, beetje hetzelfde effect als een zeilboot, die heeft echt wind nodig.
Daarna zijn we nog uitgebreid door de stad gegaan, Arjan en ik. Fototoestellen kijken. Met Arjan kom je weer in heel andere winkels dan met Ellen....

Om 1 uur is Rianne met haar vriendin bij ons gekomen. Zodat Leo en Marlies achter haar aan konden rijden naar Tera Kora, waar Ard hun opwachtte. En Jolien. Met elkaar zijn ze naar de vlakte van Hato gegaan. Grotten kijken, beetje racen over de vlakte: stof happen. Blijft leuk. Het was wel een kale rit, zonder broodje knakworst en marshmallows en een vuurtje op koeiestront. Dit vanwege het late tijdstip... Gelukkig was er nog wel tijd om even naar San Juan te gaan.

Thijs en Ellen studeren voor Indiaan

het rode zand eraf spoelen in de zee bij San Juan




Daar konden ze de kleren met rood zand uitspoelen. De rest heb ik in de wasmachine gedaan. Dat hangt nu aan de lijn. Kunnen de laatste zandkorrels er uit waaien.

Vanavond hebben we lekker wraps gegeten. Met burrito mix. Zo heerlijk! Altijd een succes.
En daarna gingen we naar de stad. Er zou een botenparade zijn met lichtjes. Tussen 7 en 9. Maar om 8 uur hadden we nog steeds alleen maar een grote tanker gezien die naar binnen voer. Toen vonden we het welletjes en zijn we weer naar huis gegaan. Thijs en Ellen hevig balend. Soms gaan de dingen anders dan je denkt. Helaas jongens, zo is het leven.

Punda by night. Ze hebben de gekleurde lampen vervangen voor witte. Beetje jammer, de sprookjessfeer is weg... Maar het was wel gezellig, dat dan weer wel.

Geen opmerkingen: