zondag 20 januari 2013

Genieten

Vanmorgen hadden we een bijzondere kerkdienst: kinderdienst. Speciaal voorbereid met de kinderen van groep A van de Dividivischool. Ze zongen voor de microfoon de liedjes mee, lazen de tekst uit de Kijkbijbel (verhaal van de 12-jarige Jezus in de tempel). Heel knap, want ze kunnen nog maar net lezen. Ze hebben vast heel veel geoefend met juf Margrit. Ze stonden daar met hun allernetste kleren, zo ontroerend. Keurig met dichte schoenen aan, zoals hun dat geleerd wordt.
Een mooie kerkdienst, die veel mensen aansprak.
Na de kerkdienst zijn we met oma meegegaan naar hun nieuwe appartement. Een heel leuk huisje, laatste van de rij, daarna heb je de knoek. De kinderen hadden dan ook hun minder nette kleren mee. Wij waren er op voorbereid. De dames Bolhuis wilden ook graag mee en dat mocht. Maar die waren er iets minder op berekend. Scheelt dat het meiden zijn, want vanmiddag in de kerk zag ík geen ongerechtigheden...Ze hebben zich met z'n allen prima vermaakt. Helemaal bovenop de berg geklommen, naar de kippenfarm geweest. Spelletjes gedaan met opa (die eerst nog naar de Papiamentstalige dienst ging).
En wij hebben lekker samen op ons strandje gelegen. Het was heerlijk weer om bij de baai te zijn. Alleen het zeewater is aan de frisse kant.

nieuwe rage: surfboarden

ruige zee

Ik ben het boek van Tula aan het lezen, als voorbereiding op de film die in april uitkomt. Ard heeft het boek al uit. Wel spannend, dat boek. Tula, de slaaf, is een heel sympatiek figuur. En dan weet je hoe het uiteindelijk afloopt! Al met al een behoorlijk zwarte bladzijde in onze geschiedenis.
Vanmiddag was het zaaltje waar we de leerdienst hebben stampvol! Fijn om zo met elkaar door te spreken over de geloofsbelijdenis. Ook fijn dat je samen met elkaar, uit zoveel verschillende kerken, toch één bent in het geloof in Jezus Christus. Zo hebben we ook voor elkaar en voor de christenen overal in de wereld gebeden.

Al met al was dit een dag van genieten. In de kerk, in de familie, van de zon en de zee, en van de rust!

Geen opmerkingen: