donderdag 17 januari 2013

time-out

Voor de verandering ben ik nu eens uitgeschakeld. Dat wil zeggen: ik heb mezelf toegestaan om een dag ziek te zijn. Gisteravond voelde ik het al aankomen. Buikgriep...dus alleen wat biscuitjes en thee. Toen ging het wel. Want we hadden nog Bijbelstudie. Toch een goede bespreking gehad.
Maar nu wreekt zich ook het caffeine gebrek. Want koffie moet ik even niet hebben. Met thee, crackertjes en biscuitjes gaat het. Helaas voor meester Wendell van de Dividivi kon ik dus niet komen. Aangezien ik verder dus toch niks op de planning had, kon ik mijn bed weer induiken. Laptop ernaast, muziekje aan... Ik moet er ff van genieten, want langer dan één dag zit er niet in.
Vanmiddag ga ik lekker in de hangmat, als de zon net achter de bomen is en de hangmat niet meer in de felle zon hangt.
Opa en oma halen Ellen en Thijs van school en nemen ze dan mee naar de baai. Komt helemaal goed vandaag.
Gistermorgen heb ik de hele keuken een grote beurt gegeven. Alles is weer fris en fruitig. 's Middags ben ik weer naar de fysio geweest. Hij heeft nog een paar wervels losgedrukt. De rest gemasseerd. Het voelt in mijn rug een stuk beter. Ik wist niet dat ademhalen zo'n pijn deed. Merkte het pas toen de pijn weg was!

Theo heeft zijn filmpje helemaal af. Nu afwachten wat de juf ervan zegt. Hij wil het vanmiddag op FB zetten. Aan zo'n project kun je zien dat hij er helemaal voor gaat als hij de lol van iets in ziet. Ik denk dat hij minstens 50 uur bezig is geweest, voor een deel samen met Arjan, die vooral het verhaal fotograferen dan weer leuk vindt.

Gister was ik bij Kas di Beibel. Een soort christelijke boekhandel. Ze hadden veel meer dingen (boeken, kaarten, spelletjes enz.) dan ik dacht. Ook in het Nederlands. Ik zag een mooi dagboek voor Arjan, weliswaar in het Engels, maar dat kan hij best lezen. En ze hebben mooie hoezen voor kerkboeken. Krijgt Ellen voor haar verjaardag, denk ik. Een goed adres voor cadeautjes! Jammer dat ik dit niet eerder wist.

Het gaat met Ellen zo goed! Gister sprak ik haar juf nog even. Ze hoort bij de versten van de klas met taal en met rekenen. Spelling gaat super en dat met haar dyslexie! Ze groeit er zo van om te horen dat het goed gaat. Haar zelfvertrouwen is kilometers gestegen. En natuurlijk helpt het reuze dat Rianne haar een paar keer in de week helpt met haar huiswerk! Er zijn een hoop kwartjes gevallen bij Ellen...
Als ik dit dan zo bedenk, dan vind ik het zo kortzichtig dat het speciaal onderwijs onder druk staat. Kinderen als Ellen hebben zo veel baat bij kleine klassen en vaste structuur. Maar ja, het geld.

Nu ga ik weer verder lezen in 'Het huis van de moskee' dat moet Theo lezen en hij was erg enthousiast over dit boek. Ook Arjan heeft het al gelezen. Pas nog betrapten we Arjan om half 12 in de avond, lezend in bed. Echte leesgekken, die jongens! Blij toe dat ik zelf ook van lezen houd, kan ik het tenminste bijbenen wat ze allemaal onder ogen krijgen. Daar praten we dan weer over door.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hallo familie Vreugdenhil,
Al een flink aantal maanden volg ik jullie blog omdat wij ook plannen hadden om te gaan emigreren, echter dan naar Aruba. Deze plannen hebben we nog even in de koelkast gezet omdat onze beide moeders die ondertussen allebei 80 zijn en we toch wel moeite hebben om hen achter te laten.
We zijn nu 2x op met heel veel plezier naar Aruba geweest en wilden nu toch ook een keer curacao aandoen. Vandaar de interesse in jullie blog.
Sinds gisteren zitten we nu op curacao en het is hier heerlijk, alleen de temperatuur al. Vergeleken met Aruba zijn de stranden wel wat minder, maar de natuur is hier wel mooier.
Laten we nu vandaag net op daai booi baai hebben gezeten en zagen we jullie zoon en dochter op het strand spelen. Erg toevallig! Ze kunnen zich wel goed vermaken samen. Zijn uren aan het spelen aan de waterkant zonder ruzie. Dat zie je niet vaak.
Heel veel succes verder met jullie blog, blijf deze zeker lezen.

Gr, Johan