zondag 10 maart 2013

Geen sneeuw

Als we het hebben moeten over bijzonderheden.... wij hadden geen sneeuw enzo vandaag. Uit allerlei facebook-berichten begrijp ik dat het in Nederland weer goed koud was.
Wij hadden veel wind, vandaag. Maar dat is niet bijzonder, dat hoort zo. En de baai was weer lekker.
Vanmorgen in de kerk hadden we een dominee die hier vroeger ook gestaan heeft. Ook in de tijd dat Ard hier stage liep. Een leuk weerzien. Met een mooie preek! Een oproep om "alles wat je bezit te verkopen en het stuk grond te kopen waar de schat in zit", Wat is het belangrijkste voor je? Wil je alles loslaten om achter Jezus aan te gaan? Best moeilijk, alles loslaten!



De dominee legde uit dat je vervolgens alles terugkrijgt om te gebruiken. Maar doe het op zo'n manier dat God er blij mee kan zijn...
De dominee had zijn eigen afstandsbediening meegenomen. Ik wist eerst niet eens dat dat kon, de beamer bedienen met een afstandsbediening. Werkt perfect. Hij had dan ook een power point met veel plaatjes (speciaal voor de kinderen) en allerlei in elkaar overlopende beelden. Ellen kon in de auto het verhaal bijna woordelijk navertellen. Heel knap. Alleen had ze de clou niet helemaal begrepen. Helaas voor jullie heb ik haar beloofd om dit niet op facebook en in de blog te vertellen....



Ard staat op tal voor ouderling. Nog iets om over na te denken. Onze conclusie was eigenlijk wel dat als hij ouderling wordt hij niet meer Target kan doen. En dat zou ik persoonlijk erg jammer vinden. Ard kan goed iets overbrengen aan de jeugd. Vaak op een minder vanzelfsprekende manier, maar wel zo dat het blijft hangen.

Zopas kreeg ik een mail van Ellen haar juf. Een doorgestuurd bericht: Biblionef staat genomineerd voor een Kroonappeltje. En of we er met z'n allen op willen gaan stemmen. Natuurlijk willen we dat.
Dus, als er mensen in Nederland zijn die dit ook willen steunen: graag.



Biblionef zorgt voor boeken en leesonderwijs, hier op Curaçao. Wij hebben ook al aardig wat boeken van hun gekregen op de Dividivi-school.
http://browse.kroonappels.nl/stuurbericht.html
Dit is dan de link, ik hoop dat hij werkt...


Geen opmerkingen: