zondag 24 maart 2013

Zoete inval

Vanmorgen was er weer stage-opvang bij ons. Erg gezellig. Even later kwamen Wouter en Vera, die hadden Ellen en Thijs mee vanuit de kerk. Er was een kerkdienst met de kinderen van de Dividivi-school in de Emmakerk. Daar moest Ellen natuurlijk heen. Thijs mocht ook mee. Ellen was helemaal gelukkig, want zij mocht de Paaskaarsen aansteken. Die kerkdienst begon later, dus zij waren ook later thuis.
En tenslotte kwamen ook opa en oma nog langs.
Waarop Herman later vroeg: Is het elke zondag zo'n zoete inval bij jullie?
Haha, nou nee. Af en toe is leuk. Maar we vinden een rustige zondag ook niet erg.
Ard is niet verkozen voor ouderling. De stemmen waren: 16-15. Zodat je wel kunt zeggen dat dat een mooie uitslag is. Nu kan hij voorlopig Target blijven doen. Als Kees de benoeming aanvaard... We houden nog even een slagje om de arm.

Toch is het altijd erg gezellig om die jongelui op de porch te hebben. Te horen hoe ze het allemaal ervaren hier. De ideeën die ze hebben, de dingen die ze hier ondernemen.
Na een grote pan soep met stokbrood en aardappelsalade ging ieder zijns weegs. Kon Ard nog een poosje naar de baai met Ellen en Thijs.
En kon ik mij verpozen in de hangmat. Nadat ik mij vermaakt had met alle commentaar dat op Versgeperst verschenen is sinds de uitzending van Zembla. Alle zin en onzin die daar opgeschreven word...



Vanmiddag hadden we een goede bespreking van artikel 29 van de Nederlandse Geloofsbelijdenis. Mooi om met elkaar in discussie te gaan, je vragen neer te durven leggen. Ook kritiek op de manier waarop dingen verwoord worden. Het is tenslotte al een eeuwen-oude belijdenis. Momenteel is de helft van de zaal 65+, maar dat kan over 2 weken weer heel anders zijn. Dat houdt het ook wel boeiend.

En vanavond zijn we nog wat wezen drinken bij opa en oma Vreugdenhil. Bij kaarslicht. Met af en toe een opstijgend vliegtuig. Ze klinken daar iets harder dan bij ons.

Geen opmerkingen: