dinsdag 26 maart 2013

Tandarts

Vandaag moesten Theo en Arjan naar de tandarts. Theo heeft enorm geprotesteerd. Zodat ik Ard gevraagd heb om met ze mee te gaan. Je zal toch bijna 17 jaar zijn en nog niet alleen naar de tandarts kunnen!! Te gek voor woorden.
Arjan is eindelijk zijn extra kies kwijt. Hij had zijn oude er nog zitten en de nieuwe was al lang door. De vorige keer wilde de tandarts (die andere) hem er niet uit halen. Maar Ana, onze Colombiaanse, engelssprekende tandarts vond het wel genoeg geweest. Arjan mocht eerst zelf even peuteren, daarna is zij verder gegaan. Met als gevolg dat hij die kies meekreeg in een flesje. Het zag er allemaal goed uit, zei ze. Geen gaatjes. Geen beugel. Tot de volgende keer.
Theo had wel 4 gaatjes. Dat wist hij, want die zaten de vorige keer er ook al. Maar nu heeft papa Ard gelijk een afspraak gemaakt. !@#$%^&* en ik ga echt niet !@#$%^&*. O.



Thijs had er bij de oefentherapeut niet zo veel zin in. Hij maakte er een potje van. Gelukkig woont juf Anja nu naast ons. Die heeft een leuke site opgezocht (waar ze zelf veel ervaring mee heeft). Kan Thijs mooi oefenen thuis. Spelling, tafels... We zullen wel een beloningssysteem in werking moeten stellen, ben ik bang.

Van de juf van Ellen hoorde ik vanmorgen dat ze gisteren heel erg had moeten huilen in de klas. Heeeeel erg verdrietig dat Rianne weg is. Gelukkig wist de juf wie Rianne is en snapte ze hoe de vork in de steel zat. Ze had samen met Ellen bedacht wat ze kon doen om iets minder verdrietig te zijn: een mooie tekening maken, skypen, bellen... Thuis had Ellen niks laten merken, dus ik was blij dat juf het zei. Nu kon ik het aankaarten bij Ellen. Dus Rianne, van de week gaat Ellen een keer met je skypen!

Ik heb manmoedig weer de sopdoek ter hand genomen in de bieb. Er waait steeds van dat fijne rode stof door de bieb. Elke keer weer zitten de planken en de boeken er onder. Dat is dan weer het nadeel van die lekkere bries die er waait.
Ik kreeg wel een traktatie. Er was een jongen jarig. Hij trakteerde op (schrik niet) een bakje met worstje en gehaktpakketje, muffin, lolly, zakje chips en een flesje drinken. Lolly en zakje chips heb ik aan Thijs en Ellen gegeven, de rest was heerlijk na een ochtend hard doorwerken. Dit is dus echt Curaçao's.

Geen opmerkingen: