zondag 31 maart 2013

Pasen:

Feest van de opstanding van onze Heer. Vandaag hebben we daar uitgebreid bij stilgestaan. Wat is het fijn om te merken dat de kinderen dat ook beseffen. Ellen doet moeite om het in woorden te vatten. Maar ik zie wel dat ze begrijpt dat de Here Jezus voor onze zonden is gestorven (Goede Vrijdag) en met Pasen weer is opgestaan. Zo heeft hij de dood overwonnen.
Thijs was er ook steeds mee bezig, vandaag. Die gaat gelijk al een stuk dieper. Elke keer zei hij weer: Stel je voor dat de Here Jezus niet was opgestaan! Hij mocht kiezen. Hij kon ook kiezen dat Hij niet aan het kruis werd gehangen. Maar Hij deed het wel!!
Toen ik hem naar bed bracht zei hij: Ik wilde het niet zeggen, want het is een erg woord, maar dan zouden we nu in een soort hel leven. Zonder God.
Dus ik zei: Ja, het is een erg woord, maar je hebt wel gelijk.

Vanmorgen zijn Herman en Anja bij ons komen koffiedrinken. Tja, wie anders moesten er helpen om die lekkere cake op te eten?? We hebben gelijk maar even wat administratieve probleempjes proberen op te lossen... Het blijft Curaçao, tenslotte.

Vanavond, na kerktijd, zijn opa en oma mee gegaan naar ons toe. We hadden nog een restje cake, net genoeg...
Het is zo heerlijk als er geen schooldag na komt. Nu konden we relaxed avondeten. Echt genieten. Met het vooruitzicht van een hele week vrij. Al moet Ard wel dinsdag en woensdag aan het werk....

1 opmerking:

Stijnie zei

Fijne vakantie! geniet er van!