dinsdag 12 maart 2013

Het gaat nog net...

Vanmorgen had ik nog niet zo'n last, maar naarmate de dag vorderde werd de spierpijn erger. Het domste is dat ik weet dat ik niet zo veel achter elkaar moet doen. Maar ja, als ik dan één keer bezig ben ga ik door. In elk geval ziet de tuin er weer keurig uit, al zeg ik het zelf. Alleen hier en daar nog wat van dat kleine kruipspul, maar dat krijg je bijna niet weg met je vingers. Toch nog een keer met de spuit erover, dan is het weer klaar.
Theo heeft vanmiddag nog staan spitten om de stronken eruit te krijgen. Ook daarvan is het meeste nu weg. Nog een beetje en dan hebben we ons parkeerplaatsje klaar.
Daarna maar weer verder met de bomen achter het huis. Dat laat ik graag aan Theo over!

Vanmorgen bij de Dividivi heb ik de dozen met boeken uitgepakt. Daar word ik zo blij van! Leuke, frisse kinderboeken. Ze lagen allemaal op de tafel toen er 3 klassen met kinderen achter elkaar langs kwamen. En elke keer moest ik zeggen: Nee, die nog niet.
Ze wilden allemaal graag iets uitzoeken van de tafel. Maar ik wilde de boeken eerst in de computer hebben. Dat is gelukt. Ze zijn ook gestickerd, zodat ik snel kan zien van welk AVI het is. Volgende week tape er overheen, dan mogen ze geleend worden.
Na de paasvakantie gaan ook de jongste groepen naar de bieb komen. De juf van groep B werd helemaal enthousiast toen ze de boeken zag. Ben wel benieuwd hoe die kids het op gaan pakken!
Tot mijn verrassing zat er iets lekkers in een verhuisdoos (met boeken). Wie zou dat toch gedaan hebben?? Haha, ik heb ze lekker opgesnoept tijdens het invoeren. Af en toe een kopje koffie erbij. De ochtend was heel snel voorbij.
Er was ook een grote doos met nieuwe schriftjes bij, daar werd meester Wendel mee verrast.
We zullen zien hoe ze op de Albert Schweitzer reageren als de rest van de container uitgepakt wordt. Beetje Sinterklaas-gevoel.

Ze hadden regen voorspeld voor vandaag. Het dreigde dan wel af en toe, maar die paar spatjes regen die we gehad hebben stelde niet veel voor. De tuin kan wel een flinke bui gebruiken. De laatste weken hebben we geen regen van betekenis meer gehad (dus moeten we de tuin met de gieter bij langs...) Ik had niet gedacht dat ik nog eens uit zou zien naar een regenbui. Maar het is echt waar: wat mij betreft mogen de sluizen wel open daarboven.
Dan wel het liefst 's nachts als ik kiezen mag. Nu is het avond en het regent echt een beetje, dus wie weet.
Morgenmiddag hoopt Ard met Rianne, Maarten, Theo en wie er nog meer mee wil, naar de Blauwe Kamer te gaan. Dan moet het wel droog en het liefst zonnig zijn om een mooie gloed te krijgen binnenin die Blauwe Kamer. En het is nu of nooit voor hun: zaterdag gaan Rianne en Maarten naar Bonaire door (en volgende week donderdag via Curaçao terug naar Nederland).

Het lukte nog net om een beetje fatsoenlijk te typen. Morgen maar niet te veel soppen, want dat komt ook niet goed. Eens zien of ik iets anders leuks kan bedenken...

1 opmerking:

Unknown zei

Wat dacht je van twee paracemolletjes tegen de spierpijn en een dagje rustig aan??? Eva's lezen of zo???