zaterdag 7 december 2013

warme pakken en kale koppen...

Zaterdag, tijd voor de klussen in en rond huis.... altijd weer even moed verzamelen, maar gelukkig is meestal aan het einde van de dag de boel aan kant en alles klaar... soppen, wassen draaien en stofzuigen, PowerPoint maken, boodschappen doen en taxi spelen, huis weer aan kant met vereende krachten!

Vandaag heeft Arjan zijn nieuwe wetsuit uitgeprobeerd, hij kwam glunderend het water uit na het snorkelen, het pak was lekker warm, duiken ging prima en dat was dus een perfect cadeau!Omdat Ard binnenkort weer nieuwe outdoor dingen wil gaan uitproberen, kreeg Arjan de opdracht alvast een setting uit te testen. Aan de hand van een korte instructie van Ard heeft hij een weegschaal gebouwd die prima werkte en er gelijk maar een tweede kleine variant voor Thijs bijgemaakt... twee vliegen in een klap of twee evenwichtige mannetjes. Arjan mocht een klimtuigje uitproberen dus dat was voor hem helemaal weer genieten...Daarna was het weer de hoogste tijd voor een tondeuse rondje.. Terwijl PSV in Nederland om zijn oren kreeg en Ajax de buit al binnen had, ging het gesprek bij de kapper natuurlijk over voetbal.... dat hadden we beter niet kunnen doen. In het enthousiasme over deze twee resultaten zag Ard te laat dat de kam van de tondeuse afschoot en had Theo ineens een kale baan op zijn kop.... aiaiaiaiaiiiiii.  Gelukkig had PSV dik verloren en won Ajax met 4-0... Theo was niet eens boos en accepteerde gelaten dat dan de rest ook maar op standje 1 moest....
Even later werd alle frustratie er wel uitgemept met een t-shirt gevecht voor kale mannen Dat krijg je als je bij de kapper in je blote bast moet zitten onder de bananenboom.
   
Ellen had vanavond een verjaardag en die was dus de hele avond onder de pannen en de hele middag al aan het ratelen. Vanmorgen had ze weer zeeverkenners en er was een nieuwe vriendin mee. Erg leuk dat er nu weer een nieuw maatje gevonden is na het vertrek van de vaste meerij-vriendinnen naar Bonaire.

Morgen hebben we weer heel wat bij te dragen aan de kerkdiensten, Ard leest een preek en leidt de dienst, Theo doet de geluidstechniek en Mariette de PowerPoint. Daarna gezellig naar de De Boertjes... het feestje van Herman z'n verjaardag vieren, samen op de Grote Berg. Om bij de kerk te komen hebben we afgesproken samen met de buurvrouwen met twee auto's te gaan. Er zullen vast wel liefhebbers zijn om de weg te wijzen, lekker in een Chrysler Sebring cabrio... da's geen straf... Theo zei al: daar willen alle kinderen wel in mee....

Geen opmerkingen: