dinsdag 6 november 2012

Krachttraining

Vanmorgen hebben Rianne en ik aan krachttraining gedaan. We hebben 3 boekenkasten naar het magazijn gesleept. En de rest in een heel andere opstelling gezet. Het is zo leuk geworden! Ik zal donderdag foto's maken.
Nu het geheel iets meer aankleden: iets van poefjes of krukjes, een loper over de tafel, wat groene (nep)plantjes en leuke platen... Kriebel, kriebel! Ideeën genoeg. O ja, en een schroevendraaier mee om een schroef iets uit te draaien: die steekt met de punt net uit de tafel! Niet handig.
Wat kun je daar een goed gevoel bij hebben, als je dan samen zo'n klus geklaard hebt!

Alle papiamentstalige boekjes staan nu ook in één kast. Een kleurig geheel. Super.

Thijs kwam vanmiddag thuis met het verblijdende bericht dat hij nu in AVI-5 zit. Wow, al dat lezen als hij eigenlijk moet gaan slapen heeft dus wel effect... Hij krijgt er meteen ook een flinke dosis zelfvertrouwen door. Ja maar...nu kan ik dat wel lezen, hoor!
Inderdaad, maar dat kon je gisteren dus ook. Geeft niet, hoe dan ook, dit is erg fijn.

Ellen krijgt het gevoel dat ze op de hielen wordt gezeten. En misschien heeft ze dat wel nodig om weer iets meer aandacht te krijgen voor lezen. Op het moment ligt de focus erg op rekenen. Bij de juf, en dus bij haarzelf ook. Dat krijg je als je het best aardig doet, met lezen, ook in vergelijking met de klas. Maar als je dan bijna ingehaald wordt door je broertje.... tja, dan moet je daar iets aan gaan doen!

Ard heeft vandaag aan het einde van de middag dan eindelijk echt even meegedaan aan de Tula-film. Was leuk, maar het was nog geen verblindende opname. Het was wel erg leuk om mee te doen en te zien hoe het allemaal gaat. (helaas geen foto's... strikt verboden...)

Theo heeft het druk met een CAV opdracht. Er wordt ernstig aan gewerkt. 's Middags, bij de Mac... we zullen zien. Het zou natuurlijk leuk zijn als die 5 van nu voor het volgende rapport opgehaald wordt naar tenminste een voldoende.

Geen opmerkingen: