zaterdag 24 november 2012

Laatste filmdag

De acteurs zijn weer thuis. Vanmiddag en vanavond zijn de laatste opnames geweest van Tula. En Ard en Theo waren erbij. Natuurlijk. Te horen aan hun verhalen was het een leuk feestje. Héél veel foto's, die nu nog niet geplaatst mogen worden. Nog een half jaartje geduld...
Je zou zeggen, nu daalt de rust weer. Maar ons kennende zal er ongetwijfeld weer iets anders komen!



Vanmorgen heeft Thijs weer geskeelerd. Het gaat steeds beter. Als je hem dan in de verte zijn best ziet doen, lijkt hij al weer zo groot. Maar hij heeft wel de elleboog-beschermers om zijn knieën (zo groot is hij dus toch nog niet...).
Vanmiddag hebben Thijs en ik triomino gedaan. Ik heb verloren, al was het op het nippertje. We zaten vlakbij elkaar. Halverwege het spel zei Thijs: Laat mij maar optellen.
Zo gezegd, zo gedaan. Het is zijn lust en zijn leven. Volgens mij denkt hij alleen maar in getallen. Want toen we onderweg waren om Ellen op te halen van de Zeeverkenners hadden we het over hoe oud hij is, wanneer hij jarig is 7-en-een-half, 7-drie-kwart zei hij zelf.
Nee, zei ik, een kwart jaar is 3 maanden. En je bent over 3 maanden nog niet jarig.
Waarop hij reageerde met: over 3 maanden is het... 25... 2.
Huh?
Ja, 25 van de tweede maand.
Haha, inderdaad, helemaal gelijk. Hij weet wel de nummers van de maanden, maar nog niet precies hoe elke maand heet.

Arjan heeft vandaag gezwoegd op zijn Spaans. Maandag een toets en hij mag geen onvoldoende halen. Maar eerst had hij vanmorgen nog geholpen met de platen van het appartement en takken uit de bomen zagen. Dat wil zeggen, Ard zaagde de takken en Theo en Arjan sleepten ze weg.

Nu is Ard onder de douche. Hij gaat zijn woeste baard weer af scheren. Blij toe.

Geen opmerkingen: