donderdag 15 november 2012

rapportgesprekken

We moesten vanavond al om 6 uur op school zijn. Gesprekken voor Theo en Arjan. Daar zijn ze hier goed in: onmogelijk vroeg plannen. Maar nu ja, wat moet, dat moet.
Dus we aten om 5 uur. En om goed half 6 gingen wij, Ard en ik, met Theo naar Saliña. Ellen en Thijs achterlatend onder de hoede van Arjan.... Thijs had bij hoog en bij laag beweerd dat hij best zichzelf in bed kon leggen. Klinkt wel grappig, als hij dat zegt.



Ze hebben zelfs nog afgewassen met elkaar. Kleine kindertjes worden groot!
De juffen waren erg te spreken over Arjan. Hij komt steeds meer los, was eerst erg stil geweest op school. Voor de rest schatten ze, los van elkaar, in dat hij best slim is en dat het wel goed komt met hem. Klopt best wel met onze inschatting.



Bij Theo waren er iets andere termen die naar voren kwamen. Grappig, humor, structuur nodig. Maar ook voor Theo beweerden de 2 leraren die wij gesproken hebben dat hij het wel zal redden. Alleen zal hij er iets meer aan moeten doen. Een geheel andere spreekavond dan die we vorig jaar hadden bij het eerste rapport. Gelukkig maar. In elk geval weten wij nu waar we op moeten letten.
Leuke school, je merkt dat de docenten zo'n beetje alle leerlingen kennen. Ook die ze zelf geen les geven.

Daarna zijn we naar het WTC geweest. Daar was de banen en beroepenbeurs. Het komt er op neer dat er allerlei hogescholen acte de présence geven. En een paar universiteiten. Was wel grappig, maar ik had er meer van verwacht. Een meevallertje: om kwart over 8 waren we al weer thuis. Waar we alles in goede orde aantroffen. Ze worden echt groot...

Geen opmerkingen: