maandag 17 december 2012

judo!

Thijs heeft vandaag zijn tweede gele slip gekregen van judo. Het werkt hier iets anders dan in Nederland. Waarom weet ik niet. Maar het geeft niet. Bij de volgende examens gaat hij voor de gele band. Arjan heeft de blauwe gehaald. Ook al blaakt hij niet van enthousiasme, hij gaat nog steeds wel en komt ook wel verder.

 
Thijs is wel helemaal into judo. Het is ook heel goed voor hem, om zijn motoriek te trainen. Het lukt hem ook nog niet goed om zelf zijn band te knopen, maar ik mag het niet doen. Hij vraagt altijd aan Reginald of aan Tio of die zijn band willen doen. Dat is zijn manier om de aandacht te vragen. Lukt altijd.

]
 
Ard zit allemaal herinneringen op te halen uit onze Genderense tijd. Op Veeris is Eli komen wonen, als vrijwilliger, en die komt uit Wijk en Aalburg. Dus we komen nogal wat gezamenlijke kennissen tegen. Erg leuk.

Er stond hier nog een grote doos met een behoorlijke rest boeken waar ik niks mee kon. Die heb ik vanavond maar eens naar Norin gebracht. Mogen ze op de Marnix in de kast zetten. Kon ik gelijk afspreken dat Etty en Nora volgende week bij ons komen logeren, als Ard met de jongens naar San Juan gaat. En dat onze kids de week erna 2 dagen naar hun toegaan. Volgens mij zouden de dames daar het liefst zien dat ze minstens een hele week zouden komen. Maar dat vond ik een minder goed idee.

Vanmorgen, toen ik net met Theo aan de koffie zat, kwamen opa en oma aanwaaien. Even bij ons op internet en dan lekker naar de baai. Ideaal!

Thijs had cijfers teruggekregen van taal en spelling. Eén zesje, de rest allemaal achten en negens. Dat werd dus een lang spelletje, had ik beloofd. Hij nam zijn kans waar: Kolonisten met zeevaarders. En of Theo dan ook meedeed. Die wilde wel, zo zijn we de middag doorgekomen. Uiteindelijk heb ik gewonnen. Maar ik moest er flink mijn best voor doen.

Geen opmerkingen: