vrijdag 14 december 2012

Kerstboom

 
Vanavond hebben Ard, Ellen en Thijs de kerstboom opgetuigd. Vol overgave hebben ze de boom vol gehangen met blauw en zilver. Blauw blijft wel onze kleur... Daarom wonen we ook op Blue Bay, denk ik. Lampjes op de porch, een neppe sparrenslinger slingert nu over het hekje. Al met al ziet het er gezellig uit.
Het blijft een komisch gezicht om de kinderen in hoog-zomer-tenue met de kerstboom bezig te zien.

 
 
 
`

Het was vandaag zulk mooi weer. Een bijna wolkenloze, knalblauwe hemel. Daarom besloot ik vanmiddag met Thijs en Ellen (en wie nog meer zin had...) naar de baai te gaan. Stel je voor dat het morgen regent. Theo en Arjan wilden liever thuis blijven. Verder leren voor volgende week. Stonden we op het punt om weg te gaan, kwam Rianne eraan. Ook van plan om naar de baai te gaan. Kwam dat even mooi uit.
Waren we een poosje aan de baai, kwamen opa en oma er aan. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd.
We hebben nog een wervelstormpje gezien. Rianne en Thijs lagen op het vlot. Ineens hoge golven en een hoop gespetter, daarna ging het door naar het strand. Daar zag ik ineens heel veel zand opvliegen, handdoeken die door de lucht gingen en plastic spul, bekers, speelgoed. Dat was aan de andere kant van het strand. Wij, Ellen en ik, kregen wel nog wat wind over ons heen, maar het stelde toen al niet veel meer voor. Daarna werd het weer helemaal rustig.

 
Opa en oma hebben Theo en Arjan meegenomen naar judo. Zometeen gaan we allemaal naar het Riffort. Even nog een ijsje eten. Beetje beloning voor een week hard werken.

 




3 opmerkingen:

Unknown zei

Ja, ik heb mijn kerstboom toegesproken: kom op jongen, je kunt het! Nog één jaartje in de kou, maar volgend jaar wordt het zweten boompje! Lijkt wel uit een boek van een ander, maar het is toch echt waar. Ik stop straks bij het opruimen vast een zomerhempje in de doos van de kerstboom of een duikbril?

Mariëtte Koops zei

Hé Anja, ik zou er een dikke sjaal indoen! Als je dan op Curaçao je kerstboom weer uitpakt dan denk je terug aan de kou waarin je altijd je kerstboom hebt opgetuigd....
Het stikt hier momenteel wel van de muggen. Dus het is nog steeds niet het Paradijs.

Unknown zei

spuit hem maar vast vol met insecticide... en een mooie set gekleurde mottenballen er bij stoppen....