dinsdag 4 december 2012

Opa en oma geland

Vanmiddag, mooi op tijd, landde het vliegtuig van de KLM met opa en oma aan boord. We konden het heel mooi zien, want ze zetten het vliegtuig tegenwoordig aan de rechterkant van het vliegveld. En daar kun je vlakbij staan kijken. Wel een enorme herrie.
Vervolgens duurde het nog anderhalf uur voordat ze door de douane waren: er waren 3 grote kisten tegelijk geland. Thijs en Ellen maakten zich al ongerust dat ze er niet in zaten. Maar ik zei: tante Hilde heeft gezegd dat ze vertrokken zijn. Dus...
Eindelijk zagen we ze komen. Fris en fruitig. En ze hebben het ook tot bijna 10 uur volgehouden, vanavond. Er was natuurlijk ook genoeg om over bij te praten.



Vanmorgen hebben we een gesprek gehad met de mentor van Theo. Goed om intensief contact te hebben. We zien thuis en op school ook dezelfde signalen. Er wordt op school goed op ingespeeld. Hij kreeg vandaag nog een 8 terug voor bio!
Nu moeten ze even doorbijten voor de volgende toetsweek. Die begint volgende week woensdag.

Arjan had nog een 5 terug voor een luistertoets van Papiamentu. Hij vond het zelf niet goed, maar ik denk dat het heel aardig is, op dat niveau.

beetje krapjes onder de dakpannen....

Allerlei vogeltjes zijn driftig aan het nestelen. Ze maken het zo bont dat ze overal proberen om in de horren een nestje te maken. We moeten van nood de shutters een heel eind dichtdraaien, anders gooien ze allemaal takjes enzo naar binnen. Wel komisch, maar het is niet de bedoeling dat onze horren straks aan barrels zijn.
Arjan hoorde ook nog vogeltjes onder de dakpannen van het appartement. Als dat klopt, dan zijn het wel bikkels. Hebben alle herrie overleefd.


Morgen gaan we Sinterklaas vieren. Ellen is helemaal hyper-de-pieper. Die vindt het zo spannend wie haar heeft getrokken, wat ze krijgt, hoe het gaat en of er nog Pieten op school komen. Een zwarte Piet verkleden is hier natuurlijk een koud kunstje. Beetje lippenstift en trek een Pietenpak aan, klaar is Kees. Niks geen smink enzo... En dan met veel tamtam de scholen bij langs. Vooral veel en harde muziek erbij. Wel lachen hoe elke cultuur zijn eigen gewoontes heeft. Zelfs als je dezelfde feesten viert.

Geen opmerkingen: