zaterdag 16 februari 2013

een echte zaterdag....

Ellen was vandaag eindelijk weer naar de Zeeverkenners, die maakten dit keer het water buiten Caracasbaai onveilig want er waren zeilwedstrijden waar ook van zeeverkensters aan meededen, dus de hele groep ging supporten. In de baai ligt een joekel van een werkplatform en daar achter en omheen krioelden Sunfishes en Optimisten die om de haverklap op hun kop lagen door de harde wind.

Ondertussen ben ik (Ard) eerst maar eens op bandenjacht gegaan, twee verse banden voor de pickup dus we kunnen weer lekker 'los'.... al met al ben ik hier wel wat rubber kwijtgeraakt het afgelopen jaar. Daarna nog weer een gasbommetje bij Curgas gevuld zodat we weer stereo kunnen koken op bL 34b en toen was de morgen maar zo weer om.

droog oefenen..

en gelijk lekker los!

Intussen had Janwillem gesms't dat het leuk zou zijn als Theo ook mee zou gaan wakeboarden, dus die vertrok aan het begin van de middag naar het Spaanse Water, waar ik net met Ellen vandaan was gekomen. Na een broodje zijn we in etappes vertrokken naar de baai, gewoon een middagje aan onze thuisbaai. Ellen en Thijs waren druk met bedienen en barhangen en wij hebben genoten van veel wind en zon. Een echt lekkere dag weer en ideaal om weer wat meer kleur op te doen. Na de laatste schaatsritten op de 5-duizend (lekker hoor, in je korte broek voor de laptop) was ik ook klaar om richting het water te gaan en had Mariette de boodschappen in huis, dus tijd voor ontspanning.

gezellig met z'n tweeen
 
ik kon er maar zo bij....
 
opa en oma bekijken het van alle kanten
 

Blue Bay is ondertussen haast een, hoe zal ik het zeggen, soort van onderwatermanege geworden, als je begrijpt wat ik bedoel, bedacht ik maar zo (dank je wel Marlies voor de inspiratie ;-).....).
Dankzij een vriendelijke leerling van de ASHV mocht ik een loodgordel lenen van de duikschool zodat ik wat makkelijker op de bodem bleef tijdens het snorkelen en fotograferen. Ook Ellen heeft de ('ach, zoooo cute, papa....') nieuwe baaibewoners uitgebreid bewonderd, jawel, ik heb dus ineens een paartje zeepaardjes gezien, nog nooit eerder gespot, maar de 'catches of the day' breiden zich uit! Nu hoorde ik dat er vandaag ook haaien zijn gezien, in de baai bij Playa Forti... het kan dus nog spectaculairder.

 
Verpleegsterhaaien, volkomen ongevaarlijk!
 
 
Vanavond hebben we koffie gedronken met de opa's en oma's en zijn afspraken gemaakt voor dagjes uit en een avondje Mac (voor de kids..). Opa en oma Vreugdenhil hebben besloten straks snel weer (binnen twee weken na aan komst in februari) terug te komen naar Curacao voor een tweede termijn hier, dus het a.s. afscheid is maar heel tijdelijk. Opa en oma Koops hebben de eerste week erop zitten, zijn helemaal geacclimatiseerd en beginnen lekker bij te kleuren. Nu nog de laatste dingen voor de zondag (strijkje, powerpoint en even flink douchen), dan kruipen we weer ons mandje in voor een goeie dut.

Geen opmerkingen: