maandag 4 februari 2013

Naar Fort Beekenburg, met Mariëtte

Aangezien Ard meestal altijd naar de attracties op ons eiland gaat was dit wel weer een bijzondere dag. Om half 11, iets later, dat dan weer wel..., sorry, de was moest nog aan de lijn, gingen we met z'n allen op weg. Allen: Leo en Marlies met de jongens, Rianne en Davita, Arjan, Ellen, Thijs en ik. Theo bleef thuis om huiswerk te maken! En te hardlopen en in de tuin te werken. Heel actief.

Eerst gingen we naar Fort Beekenburg. Erg leuk. Helemaal naar boven klimmen. Bij de kanonnen kijken. Enge trappetjes op en af...






Daarna zijn we doorgereden naar het Quarantaine gebouw. Vroeger kwamen daar de zieke zeelui. Nu kijk je door de vloer en door het plafond. Maar toch leuk om je te realiseren dat dat gebouw er al een paar honderd jaar staat. Net zoals het er nu uit ziet.
En toen gingen we naar Directeursbaai. Om te snorkelen, naar de Tugboat en bij de palen waar allemaal koraal aan groeit. Zijn we er bijna, bedenk ik dat we geen snorkels mee genomen hadden. Echt dom. Overal aan gedacht: eten, drinken, bikini's en handdoeken. Maar niet de snorkels, waarvoor we juist naar Directeursbaai gingen... Gelukkig hadden Rianne en Davita nog de snorkels mee. Davita geloofd het wel voor vandaag, maar Arjan wilde wel met Rianne naar de Tugboat zwemmen, en weer terug.

Rianne staat moeilijk te doen om flippers, duikbril en snorkel aan te doen... :)


Was best pittig, zeiden ze, maar wel heel leuk. Bij de Tugboat was er een school vissen die met ze mee zwom. In de verwachting dat ze eten kregen. Ard heeft ze een keer gevoerd en werd toen compleet aangevallen. Kun je dus beter niet doen.
Arjan heeft ook nog een vuurtje gemaakt waarboven ze marshmallows mochten opwarmen. Het was dus maar goed dat we Arjan mee hadden! Sander ging ook enthousiast meedoen met takjes zoeken om het vuur aan te krijgen. Heerlijk om die kinderen dan zo bezig te zien.


mmmmmmm, lekker!


Toen we weer thuis waren zijn Marlies en Ellen nog naar de baai gegaan om hier te snorkelen.

Vanavond hebben Ard en Theo nog een boom omgezaagd. Morgen maar weer eens goed bekijken bij daglicht.

Geen opmerkingen: