vrijdag 8 februari 2013

lang gewacht...

Natuurlijk waren wij op tijd op Hato. Had het vliegtuig toch vertraging. Nu ja, als je elkaar anderhalf jaar niet gezien hebt kan dat kwartiertje er ook nog wel bij.



Eindelijk was het dan zover, ik was al bang dat wij weer tot het laatst moesten wachten, maar het viel nog mee. Thijs was al bang dat hij opa en oma niet meer zou herkennen. Theo en Arjan waren gelijk vanuit school gekomen. Die hebben al van af 3 uur de boel onveilig gemaakt, daarzo.
Ellen vond in een folder een bon voor gratis chocolaadjes bij een winkel op Hato, Thijs ook zo'n folder gezocht. En toen hebben ze ook voor Theo en Arjan nog chocolaadjes gehaald. Daarna vond ik het welletjes, daarvoor is het niet echt bedoeld. Lijkt me. Ard rende ondertussen driftig heen en weer, hij had de eerste American Airlines gespot in een nieuw jasje, een primeur die in Nederland niet te zien is dus hij wilde met een mooie foto de collegaspotters in Nl de ogen uitsteken....





Papa en mama hadden een tussenlanding gehad op Sint Maarten. Daarna lukte het niet meer zo met het één en ander, daarom hadden ze vertraging. Maar landen en stijgen op Sint Maarten is vrij spectaculair. Kijk maar eens naar You Tube filmpjes! Je vliegt vlak boven zee.

Thuis konden we eindelijk, eindelijk eens alles laten zien. Zo leuk! Ellen en Thijs konden niet meer stoppen met praten. Kunnen ze normaal ook al moeilijk, maar nu was het helemaal erg. Tja, er is ook zo veel om te vertellen. Thijs zit momenteel in het mopjes-tijdperk. Hij kan ze ook beter onthouden, dat scheelt ook. Alleen horen wij altijd dezelfde. Maar goed, voor opa en oma waren ze weer nieuw, zo ongeveer...




Opa en oma hebben het volgehouden tot 9 uur. Nu zijn ze naar bed. Hun dag heeft dan ook zo'n beetje 24 uur geduurd. Eens zien hoe vroeg ze wakker zijn, morgen.
Ga ik nu dan maar gauw de power point voor zondag maken, dan hoeft dat morgen niet meer, als Arjan jarig is... In elk geval is de Brownie gebakken en ook de chocolade-cake. Dus visite, kom maar op! Om 10 uur is de koffie wel klaar.

 
 
Ard is met de oudste jongens nog op pad gegaan om de nieuwe kerstboom van de buren te bekijken. Hij is te zien vanuit de tuin, maar aan het water bij Boka Sami is het nog indrukwekkender. Er ligt een groot boorplatform van Pemex, een mexicaanse oliemaatschappij. Het bakbeest ligt hier 4 dagen dicht onder de kust voor een bemanningwissel en bunkeren. Hij is niet eens afgemeerd maar wordt op GPS op zijn plek gehouden. We hebben ons even een poosje staan vergapen aan deze kolos. De boys wilden zelfs wel even poseren voor een strakke profielfoto...
 
 


2 opmerkingen:

Anoniem zei

Geniet van de tijd dat je ouders er zijn!
Groetjes van ons hier..
Henk en Annelies

Douwe en Stijnie zei

Fantastisch dat je ouders er zijn, Mariëtte! Een héle fijne tijd met elkaar toegewenst!

En Arjan, HARTELIJK GEFELICITEERD
met je verjaardag! Heel byzonder, je bent de eerste van de family die op Curacao 2 opa's en oma's op z'n verjaardag heeft! 'n Hele fijne dag!