dinsdag 28 januari 2014

bloedbad...

Dit was een dag vol... ja vol wat? Vol van van alles en nog wat. Maar laat ik dan met het meest spectaculaire beginnen. Alhoewel, méést?
Na het eten moest Ard nog even voor iemand een bankje ophalen. En daarna de wasmachine. Thijs moest douchen. Zo bleven Ellen en ik over voor de afwas. Ellen was not amused. Ze had het vanmorgen ook al gedaan en vond dat het hoe dan ook de beurt van de jongens was.
Ik zei: je kunt kiezen, of nu afwassen of afdrogen en dan zet ik gewoon alles is het rek. Ze was heel boos, maar koos toch voor het afwassen. Toen waren er een paar glazen.... die erg vies waren van bananensmoothie... die ze eerst niet schoon kreeg.... waardoor ze nog bozer werd en een glas in het water smeet, brak, en haar vinger er aan opensneed. Niet een klein beetje. Het stroomde eruit. Best diep, dus. We hebben er snel een pak keukenrol tegenaan gedrukt. Duurde een poos, toen begon het eindelijk te stoppen. Ik twijfelde nog of we naar het ziekenhuis moesten gaan. Denk dat het daarvoor net niet erg genoeg was. Gelukkig vond ik nog steristrips. Daarvan heb ik er 2 opgeplakt en toen een soort van drukverband gemaakt.
Ik kan zelf ook wel een vingerverband maken, zei Ellen nog kattig... De bui was nog niet helemaal gezakt. En ik was ook niet al te blij met deze actie. Het zoveelste glas wat ze breekt. Nog een geluk dat het glazen zijn van 13 in een dozijn. Ik koop ze vooral simpel en veel. Later beginnen we wel aan kristal.
Maar goed. Toen kon Ellen ook gaan douchen. Plastic zakje om haar hand. Straks nog maar even controleren of het bloed er niet doorheen is gekomen. En dan zien hoe het verder gaat van de week.



Het tweede spectaculaire van deze dag is: Tadadaaaaaa, de wasmachine doet het weer. Ard heeft hem dus met Theo en Arjan opgehaald. Toen zei de vrouw van de reparateur: we hebben de koolborstels vervangen (huh, dus wel aan de machine geknutsteld?) en een printplaat/computer kunnen we hier niet vinden, jammer maar helaas, hij doet dus nog niets!!
Eigenlijk wilden ze er nog verder aan knutselen of een vriend vragen wat te regelen en te proberen, maar wij vonden het mooi geweest. Een collega van Ard wist nog wel wat foefjes om te proberen.
Na het verhaal van die vrouw dacht Ard in de auto dat hij iets wat hij op internet had gezien wel eens kon proberen. Hij had bedacht dat de motor na de storing van de kapotte koolborstels nu wel oké zou kunnen zijn, maar dat de computer nog gereset zou moeten worden wellicht...  Na lang zoeken op internet vond hij een cryptische handleiding om de wasmachine te resetten. En na een half uurtje was het dus Bingo! Nu draait er weer een wasje. Zo te horen klinkt het goed. Wat een genot.



Vanmorgen begon de dag al vroeg. Eerst naar de bank, de RBC, waar je dus niet terecht moet komen. Aangezien je niks online kunt doen. Ze allerlei opdrachten niet uitvoeren. De statements ergens anderhalve maand later aankomen. Schiet allemaal niet op. Ik moest nu een statement van augustus hebben. En toen heb ik gelijk maar even die van december en januari gevraagd. De medewerkster was heel aardig en behulpzaam, dat wel. Al met al was ik veel sneller klaar dan ik had verwacht.

Zo kon ik mooi naar Kas di Beibel, kijken naar een kinderbijbel voor een gezin op Bonaire. Het is gelukt, Rianne!

Toen was ik nog steeds te vroeg voor mijn afspraak met de dominee van de Papiamentstalige gemeente, Rudsel. Ik zou hem wat handigheidjes doorgeven voor Powerpoint. We hebben een leuke ochtend gehad. Zijn Nederlands is nog steeds een stuk beter dan mijn Papiaments. Zeker op dit gebied... zodoende hebben we in het Nederlands gesproken.

Voordat ik bij Thijs op school moest zijn, kon ik nog bij de bieb langs. Want vandaag moesten de boeken terug zijn. Snel, snel een paar boeken opgezocht om te lenen. En door naar school.
En door naar Ellen haar school. Waar de juf mij vroeg om nog even te praten: Ellen haar rapport was er. Van de andere kinderen ook, maar ze wilde een paar gesprekken vandaag al doen. Oké, ik kon wel even. Zo kreeg ik een positief verhaal over hoe leuk en lief Ellen is. Ach, die juf is ook een lieverd, hoor. Ellen treft het wel geweldig. Vorig jaar al en nu weer. Papiaments moet nog beter worden. Voor de rest ziet het er goed uit. Blijven oefenen op de redactiesommen. Het is voor Ellen lastig om de som uit een verhaal te halen.

Toen naar huis, Thijs afzetten, even gauw een eitje bakken voor de kids. En naar de Albert Schweitzer terug om Theo en Arjan te halen. We wilden vandaag een rekening openen voor Theo, Arjan en Ellen. Ik had al opgezocht wat ik daarvoor nodig had. Kwamen we bij de bank, bleek dat ze al vol zaten voor vanmiddag. Nu kunnen we morgenmiddag terecht.
Omdat we toch op tijd waren, gingen we bij Ennia nog even vragen naar een verzekeringsbewijs. Dan kan ik morgen voor de derde keer proberen of ik mijn wegenbelasting kan betalen... Het is bij Zuikertuintje, dan vermaken Ellen en Thijs zich ook wel: bij de Bruna, de Top-1-toys en de Jamin.

De wasmachine staat nog vrolijk te draaien. Af en toe ratelt er iets van binnen. Helemaal goed is het dus nog niet. Maar ik heb zo'n vermoeden dat die was er wel weer schoon uit komt. So happy!!

Geen opmerkingen: