zaterdag 18 januari 2014

Trots meisje

Vanmorgen is Ard al om een uur of 7 met Ellen naar het SDK-stadion gegaan. Daar mocht ze meedoen met de vijfkamp: vandaag atletiek. Rennen, lang en kort, hindernisbaan en dat soort dingen. Ze deed het prima, zei Ard, die haar daarna afgezet heeft bij Caroline, waarmee ze dan weer naar Zeeverkenners ging.
Daar hebben ze iets moois gemaakt voor de 2 meisjes die pas naar Bonaire zijn verhuisd. Ellen mag het dan volgend weekend meenemen, want dan gaat ze met Ard naar Bonaire. Ard geeft daar een training en Ellen mag bij Rianne logeren. Leuke deal!
En vanmiddag heeft Ellen, met enige hulp van mij, haar rok afgenaaid. Ze is super-trots.


Het mag nog niet op haar fb, want dan kan juf het zien... Maar ik mocht het er wel op zetten, want de juf kan dat toch niet zien (heeft mij niet als vriend). Toen ze klaar was heeft ze nog een poosje steken uit zitten proberen. Gewoon, kijken op een proeflapje hoe het er uitziet als je van alles probeert.


Het lukt haar al zelf om de draad erin te rijgen en een nieuw spoeltje erin te zetten. Volgende keer maar eens iets voor de pop maken. Het moet wel overzichtelijk blijven voor haar.
We hebben ook nog snel een cadeautje voor de juf gehaald. Die is nl. maandag jarig. Dan mogen ze met vrije kleding komen. Daarom moest die rok dus ook zo snel af.

Ard is nog naar een kerkdienst. Van de Evangelische Broedergemeente, waar een nieuwe dominee werd bevestigd. Hij dacht dat het niet zo lang zou duren,  maar dat liep een beetje anders... Zowieso was er veel animo en waren er de nodige 'kopstukken'. Ard zat onder andere achter de minister van onderwijs en de RK bisschop en naast de rabbi van de joodse synagoge. Als het dan op speechen aankomt wil al snel de één niet onder doen voor de ander en neemt het dus wel even wat tijd.. Het was wel een mooie dienst.

Geen opmerkingen: