maandag 6 januari 2014

Klussen en werken

Of andersom, maar ja, soms weet je gewoon niet waar het één ophoudt en het ander begint. Gister, net na kerktijd, we waren bijna thuis, begon de motorkap van de Pick up te roken. Ai, ai, dat is niet goed! Ard heeft 'em nog net thuis kunnen brengen. Bleek dat er een slang van de koelvloeistof gescheurd was. Tja, het kan erger, maar even goed kun je met zo'n mankement niet rijden. Vandaag heeft Ard een nieuwe slang op de kop getikt en hem zelf gemonteerd. Waarna het euvel weer verholpen was. Alleen was daarna de accu weer eens leeg. En onze kavel loopt zo fijn af. Naar de rooi, dan wel, en niet naar de weg... Gelukkig zijn er nog een hoop behulpzame mensen op de wereld: een man van de Security heeft de Pick-up naar de weg gesleept en samen met Theo en Arjan hem even aangeduwd, toen reed-tie weer. Ard heeft een flink rondje gereden om de accu op te laden. Nu hopen dat het morgen ook goed gaat!
Daarna heeft Ard ook nog de gootsteen vastgekit! Wow, het gaat de goede kant op met het aanrecht.

Thijs was vanmorgen naar de baai geweest. Hij zei dat het ging regenen. Dat kan, want bij het Advent had het ook geregend. Maar op Muizenberg, waar ik was, niet. Dus het zal wel weer plaatselijk zijn geweest. In elk geval was het bij het ziekenhuis een flinke plens, het water stond nog op de weg, toen ik daar aankwam.
Thijs vertelde dat het zo saai was bij de baai. Dat hij daarom maar snel weer terug was gegaan naar huis. Dat hij daar met Lego had gespeeld.
Vanmiddag heeft hij een begin gemaakt met zijn boekbespreking. Ellen ook, wel grappig dat ze allebei een boekbespreking hebben. Gingen ze eerst nog ruziemaken wie welk boek níet mocht. Thijs heeft besloten dat hij het gaat hebben over "Lisa en Summer, het verdwenen veulen". Daarna vond hij wel dat hij het boek kende, terwijl het een jaar geleden is dat hij het gelezen heeft. Dus ik vond dat hij het nog wel een keer moest lezen... Het kostte enige overredingskracht, maar hij heeft inmiddels 5 hoofdstukken gelezen.
Nu moet Ellen ook nog aan de gang. Die heeft een boek van Corien Oranje gekozen: Sagorups en zoute drop. Morgenmiddag maar eens samen voor gaan zitten, want het valt niet mee om dit een beetje structuur te geven.
Onze biebboeken moeten ook weer terug. Dat wordt een leesdagje morgen!

Theo en Arjan hadden mooie cijfers terug van de toetsweek. Theo zou morgen het liefst onder een steen kruipen, want dan krijgt hij scheikunde en Papiamentu terug, de vakken waarvan hij de onvoldoendes verwacht.

En ik ben aan het goochelen met mijn nieuwe laptop. Daar staat een andere versie van office op, dus mijn power point is een zoektocht... Hopen dat Thijs nog even geduld heeft, want ik kan de oude bestanden nog niet overzetten. Misschien moet ik alles wel één voor één openen en vernieuwen. Dat is pas veel werk! Er moet een snellere oplossing zijn, lijkt me. Nog even door proberen.

1 opmerking:

Stijnie zei

Hoe is het met de slipper? Inmiddels gevonden? Of moeten er nieuwe worden gekocht?
Ik ben benieuwd, ook naar de politieke invloed van Theo en Arjan!