zondag 5 januari 2014

rust..... en restjes!

Vandaag geen acties, hikes, bbq's enzo... tijd voor rust en regelmaat.
Dat betekent op zondag op tijd uit bed om voor 8 uur te kunnen rijden. Mariette reed als eerste met de geluidsmannen en de ppt-presentatie. Ik er kort achteraan met de jongste twee kids, nog wel in een stoffige pickup na de pittige dag van gisteren (zonder schoonmaaktijd).
We hebben nog even nagenoten van Peter Colijn doordat hij een leespreek achtergelaten had die vandaag door Gerard is gebruikt. Na een maand wennen aan de stijl en vorm, ging dit prima en hebben we er als gemeente ook weer van genoten.
Na de dienst hebben we nog nagepraat met Gert-jan Seegers (CU) en Ronald van Raak (SP) die hier zijn voor de interparlementaire conferentie. Zij zijn beide lid van de vaste kamercomissie voor koninkrijkszaken en deze week hier op het eiland. We konden zo bij de koffie gelijk al samen doorpraten over diverse koninkrijkszaken, met en zonder hoofdletter K... ;-)

Mooie combi, deze twee mannen samen als gast in onze gemeente! Vanwege de gebrekkige taxibeschikbaarheid ben ik met de beide mannen en onze twee oudste jongens naar het Avila gereden, waar de delegatie logeert en deze week ook de vergaderingen gehouden worden. Een interessante rit.. er is heel wat uitgewisseld. Grappig is dat Gert-Jan de broertjes Hermen en Dirk Vreugdenhil ook kent. Theo heeft wel laten merken een echte Vreugdenhil te zijn door zijn politieke interesse en kennis te tonen en de beide parlementariërs samen met Arjan meer te vertellen over hoe wij de politiek hier beleven en wat we er van meemaken. Wordt vervolgd.....

Verder hebben we vandaag genoten van restjes van de BBQ, soep en stokbrood, de baai (met lekker veel zon!) en de middagleerdienst. Om langzaam af te kicken en te wennen was Kirsten tussen de diensten mee naar Blauw, die heeft nog lekker een graantje zon meegepikt.

Het mysterie van de dag was de spoorloos verdwenen slipper van Thijs, je zou er een aflevering van Bassie en Adriaan van kunnen maken (B&A en het mysterie van de verdwenen slipper....) compleet met boosaardige acties van B100, tranen en boze woorden en aan het einde van de dag nog steeds maar één slipper... De broertjes hebben er een sport van gemaakt om elkaars slingerende spullen te verstoppen en dat gaat soms helemaal fout. Nu geldt er vanaf vanmorgen al een algeheel laptopverbod tot de slipper boven water is. Helaas gaan we dus morgen de tweede ict-loze 24 uur in want de zoektocht heeft nog niets opgeleverd. We kunnen wel melden dat niet iedereen even hard werkt aan een oplossing, hoewel de sanctie alle betrokken partijen betreft. In navolging van Veen hebben we voor de sleepnetmethode gekozen en daarmee alle mogelijke daders én bijvangst in een keer aangepakt. Wordt ook vervolgd....

Na nu rond borreltijd ook wat andere restjes feestvreugde te hebben opgedronken en gegeten (lekker zonder kinderen ;-) ) gaan we zo maar eens ons matje opzoeken. Nog steeds zonder airco want het is 's avonds en 's nachts lekker koel, het kwik daalt tot 21/23 graden.. Prima voor de avond en nacht, maar fris in de ochtend. Thijs heeft morgen vrij dus die kan er nog een baai/bar dag van maken, wij gaan op een andere manier ons geld morgen weer verdienen!

Hier zeggen we dan: Bon siman (een goede week gewenst) i te awero, ku Dios ke!


oh ja, dit is het wrak waar we gisteren hebben gedoken... dat zouden we vaker moeten doen! Thijs heeft me gevraagd alle details op te snorren, maar ik kwam niet zo ver... wellicht kunnen jullie helpen, het gaat om een ongeveer 35 meter lang wrak  (de Catherine) bij Santu Pretu, afgezonken in 1993 door captain Goodlife ter herinnering aan zijn overleden vader.   

Er zit nogal wat Lionfish (nu iets minder ;-) ) en de stek intrigeert Thijs enorm... Het is ook wat als je als 8 jarig mannetje mee gaat snorkelen naar een echt scheepswrak, ruim 140 meter uit de kust, zonder enige angst voor de diepte terwijl je de hele weg allerlei liedjes in je snorkel zingt/humt/neuriet en druk begint te gorgelen als je in die diepte een lionfish ziet.....

Geen opmerkingen: