zaterdag 11 januari 2014

feestje gevierd

Na een dag vol met zaterdagse drukte (ramen wassen, hoop was wegwerken, soppen en zuigen, Zeeverkenners en, zucht, een berg strijkgoed) vond Theo het een goed idee om nog even bij de baai iets te drinken. Dus hebben we zijn feestje daar gevierd. Dat hij een voldoende heeft voor Papiamentu!
De jongens een virgin cocktail, wij een iets minder virgin...
Konden we gelijk Arjan zijn feestje meevieren, want die had vanmorgen een prijs gewonnen op school, met de science fair. De prijs voor de beste uitvoering van hun knikkerbaan.
Het was erg leuk geweest, zei hij. Ard was er nog wezen kijken en was bij de prijsuitreiking. Het was een knikkerbaan van hout. Meestal liep hij goed, zei Arjan, alleen een paar keer moesten ze overnieuw beginnen.

Verder had hij nog een rookbom gezien en droogijs. Daarvoor had hijzelf het recept aangeleverd, via Ard, met een brandblusser... In elk geval was het een succes geweest met veel bezoekers.

Met deze opsteker op zak was Arjan in een goede stemming. En werd hij zelfs heel adrem. We hadden het over de fans, ventilatoren, die we in de slaapkamers hebben staan. Er is de laatste tijd een beetje mee geschoven. Maar nu heeft iedereen zijn eigen weer. Alleen is er één die het niet meer doet. Thijs had een tijdje een tafelfan achter op zijn bed staan. Dat ging  natuurlijk op een nacht fout. Die dingen zijn ook iet bedoeld voor op het bed... Hij is er afgevallen en stuk gegaan. Hij blies nog wel, maar kan niet meer staan. Ard zei tegen Arjan dat hij die wel mag gebruiken om te zien of hij er nog iets mee kan. Kijk maar of je die twee kunt omwisselen, zei Ard.
Wat, vroeg Arjan, Thijs op de grond zetten en de fan op het bed leggen??
Zulke grapjes verwachten we van Theo, maar niet van Arjan. Humor.

Vanmiddag heeft Ard zijn kerstcadeau naar Siloam gebracht. Siloam is een hospice voor kinderen, een eind richting Bandabou. Daarna ging hij nog vissen en snorkelen.  Ze hebben een kleine lionfish gevangen. Leuk om te laten zien, maar niet om op te eten.
Onze kinderen wilden dus ook niet mee, die hadden het wel bekeken. Ze wilden liever in de rooi spelen, die staat allang weer droog. Verstoppertje, tikkertje. Het halve park kon mee genieten van hun lawaai.

Overigens is de slipper van Thijs ook weer terug. Bizar verhaal. Gister waren we, Ellen, Thijs en ik, bij de Albert Heijn. Daar hebben ze een rek vol slippers hangen en aangezien die van Thijs (toen) nog steeds niet boven water was, zei ik tegen hem dat hij een paar nieuwe uit mocht zoeken. Hij blij, zoekt net zulke uit als dat hij had. Prima.
Zijn we thuis, ben ik de boodschappen aan het uitladen, zie ik ineens een zwart slippertje liggen in de achterbak. Slipper van Thijs! Niet te geloven. Dus nu heeft hij een paar nieuwe liggen voor als hij weer wat kwijt is.


Geen opmerkingen: