zondag 19 januari 2014

Ontroerend

Een heel bijzondere dag, vandaag. Vanmorgen werd de kleine Kyra gedoopt. Net 4 weken oud... Omdat wij geen eigen dominee hebben, is dominee Rudsel gevraagd. Van de Papiamentstalige gemeente. Ook voor hem een bijzondere gebeurtenis omdat hij nog maar net officieel dominee is. Plus dat ze maar zelden dopen hebben in onze zustergemeente. Rudsel spreekt niet zo heel goed Nederlands en zo hebben Ard en hij samen de dienst geleid. Wat een gevoel van verbondenheid, dan. Iedereen wordt gewaardeerd om zijn eigen gaven en talenten. Ook Marloes, die tijdens de preek getolkt heeft. Zij woont een jaar of 6 op Curaçao, is vorig jaar lid geworden van onze gemeente. En staat daar dan super goed te tolken!
Eén ding was wel jammer...... Ard was zijn fototoestel vergeten...
Nog een verrassing voor ons: vlak voordat de kerk begon stond ineens Margriet voor onze neus! We hadden wel verwacht dat ze één van deze dagen zou komen, maar niet zo ineens. Leuk! Kon ze deze speciale kerkdienst met ons meemaken.



En vanavond heeft Ard zijn collega Stephan van het vliegveld gehaald. Die was een week naar Nederland omdat een oud-collega/vriend van de brandweer daar was overleden, na een ziekte. Een trieste geschiedenis. Alleen vond men dit ook een mooie gelegenheid om Stephan in het zonnetje te zetten, als hij toch in Nederland was. En zo is hij vrijdag geridderd, omdat hij bijna 25 jaar bij de brandweer was geweest en heel vaak de 'extra mile' heeft gelopen. Hij was helemaal perplex geweest. Een week vol met emoties. Gelukkig kon hij zo pas bij Ard even stoom afblazen. Nog een verrassing voor hem, morgen hebben ze koffie met gebak, om dit feit te vieren. Altijd fijn om te merken als je gewaardeerd wordt!

Geen opmerkingen: