dinsdag 7 augustus 2012

Ik kan geen lego meer zien!

Heel de dag bezig geweest met uitzoeken. Grrrr. Lego, lego en nog eens lego. Waarom hebben we toch zoveel. Gelukkig heeft Theo ook een poos geholpen. Thijs ook, trouwens. Maar dat is soms wel eens van de wal in de sloot. Zegt hij dat hij iets in elkaar heeft en dan mist er her en der nog wat. Of blijkt dat hij een deel in spiegelbeeld heeft gemaakt. Dat is zo komisch. Gebeurt heel vaak. Uiteindelijk kom je dan toch niet goed uit.
Maar morgen ga ik met Arjan en Ellen de stad in. Arjan moet nog een nieuwe schooltas hebben. Een goeie. Jammer genoeg hebben ze hier geen Eastpak. Dus het wordt gokken op een goed merk. Ellen mag mee om nog een kleinigheidje uit te zoeken. Ze heeft de hele vakantie geoefend op haar tafels, om ze niet weg te laten zakken. Momenteel haalt ze op Klas-online meer dan 1000 punten! Super, dus. Juf kan tevreden zijn. Ook heeft ze in een week of 4 tijd het hele boek van Eelke (Jaap ter Haar) uitgelezen. Die dikke pil met alle 4 of 5 boeken erin.

Politiek is het hier.... eigenlijk heb ik er geen woorden meer voor. Zou er vanochtend een Statenvergadering zijn. Hebben ze die afgelast. Daar zakt je de broek toch van af?? Zijn ze nou van plan om tot 19 oktober niet meer te vergaderen? Of hebben ze meer tijd nodig om belastend materiaal te laten verdwijnen? Er was een partij die het wilde plan had opgevat voor gratis onderwijs. Zonder geld... haha. Dus moest er een mouw aan gepast worden: de raffinaderij wilde geld lenen aan een minister. Een renteloze lening. En die minister zou dat geld dan gebruiken voor gratis onderwijs. Het Cft heeft daar lucht van gekregen en vraagt om opheldering. Tja, einde verhaal.
In elk geval wil de VPCO gewoon het schoolgeld voor de kinderen ontvangen. Kunnen ze tenminste boeken kopen! Ik hoop dat de boeken er donderdag wel zijn...?

Geen opmerkingen: