zondag 26 augustus 2012

Goed

Vanmorgen hadden we een mooie kerkdienst. Wouter en dominee Roel deden samen de dienst in een mooie combi. Thijs en Ellen mochten vertellen hoe het was om hierheen te verhuizen. Ze kwamen er best uit met z'n tweeën. Maar op de vraag wie of wat ze misten konden ze niet meer bedenken dan: Joris, onze hond. Waarop er een gegrinnik door de kerk ging. Geen opa's en oma's, probeerde Wouter nog. Maar Thijs had thuis al gezegd dat hij echt niet ging vertellen dat hij Mirthe, zijn stille liefde in Zeewolde, miste... Tja, en voor de rest zijn ze hier al zo gewend. Opa en oma spreken ze via skype en via de berichtjes op hyves en facebook.



4 kinderen zongen voor in de kerk met de gitaar mee, waaronder de Bolhuis-tweeling. Geweldig, ze zouden zo op Choose Right kunnen. Dames dirigenten, niemand zin om hierheen te verhuizen?




De preek ging over Abraham die moest verhuizen. Hij wist niet waarheen. God zei dat hij moest gaan naar een onbekend land en al zijn familie achterlaten. Alleen zijn neef Lot ging mee.
Aansluitend daaraan was het afscheid van dominee Roel. Die samen met zijn vrouw Madeline terug gaat naar Nederland. De vierde dominee waarvan we afscheid moeten nemen sinds begin januari. Jammer, wij hadden deze dominee hier best willen houden. En ook zij zelf hebben het hier goed gehad. En dan doet afscheid nemen pijn... Zelfs al is het na 2 maanden!



de Target-groep, komend jaar best groot, gaat morgen weer starten

onze muziekgroep, elke zondag weer anders

en onze zeer-gewaardeerde inval-pianist Ruben!


Na de dienst was het nog koffiedrinken bij Gerard. Altijd een gezellig evenement. Bijpraten met iedereen, lekker onofficieel.
Vanmiddag is Ard met Theo, Ellen en Thijs naar de baai geweest. Ik wilde de soep klaarmaken en die had tijd nodig om te pruttelen. In die tijd kon ik mooi in mijn nieuwe hangmat luieren. Hij hangt echt goed! Zo relaxed om dan onder de boom te schommelen, beetje zon tussen de bladeren door. Beetje lezen, beetje soezen.
Ook de middagkerkdienst was goed. Er waren niet veel mensen. Maar we hebben wel een poos doorgepraat over het Koninkrijk van God. Het is er nu al, maar het is nog niet het volmaakte. Wat zien we er van.


En vanavond zijn Ard en ik naar de stad geweest. Er was een concert van Kirk Franklin en The Family. Het zou om 9 uur beginnen, maar ze waren verlaat. Het zou 10 uur worden. Maar zelfs dat haalden ze niet. Het werd bijna half 11. Maar goed, toen was het ook mooi. Al is zoiets keihard. Dat kan ik dan weer iets minder waarderen. We zijn toch na een paar nummers naar huis gegaan. Tot aan de auto konden we de muziek nog horen. De auto stond een eind buiten het centrum...

dan maar een foto lenen dit keer.....


Ard had vanavond zijn fototoestel vergeten. Heel bijzonder. Hij slaapt nog net niet zonder fototoestel naast zich, maar het scheelt niet veel. Dus helaas, geen foto's van Kirk. Was trouwens ook gezellig toen we eindeloos stonden te wachten. Want Wouter en Vera waren er en nog meer mensen uit onze gemeente. We hebben ons best vermaakt, dat uur dat we moesten wachten. Nog een geluk dat we niet al te vroeg waren.

Over de olie en de flamingo's. De dierenarts van gisteren heeft op zich genomen om de flamingo's te redden. Nu proberen ze zoveel mogelijk mensen weg te houden van de rampplek. Want door te veel mensen worden de vogels juist naar de olie toe gejaagd. Inmiddels staat het zelfs op NOS.nl en komen er meer berichten in de media, hier. Het duurt even, je moet ze ongeveer met hun neus in de olie drukken, maar dan wordt er actie ondernomen.






 

Geen opmerkingen: