vrijdag 31 augustus 2012

Druk maar gezellig

Vanmorgen ben ik eerst even snel aan de gang geweest met het hoogstnoodzakelijke: was draaien, afwassen enzo. Toen boodschappen doen en op de terugweg Ruben meegenomen. Die ging weer enthousiast aan het schilderen: wit, voor de verandering.
Ik kon nog even snel (alweer) stofzuigen en daarna was het tijd om naar Vera te gaan. Daar heb ik een lekker bakkie koffie gedronken. En bijgepraat. Vera had de DVD 'Schatjes' gezien... Nououou, dan ben je zomaar niet uitgepraat! Gelukkig zijn de tijden veranderd.
Aan het eind van de ochtend heb ik Marit opgevist, die ging mee. Eerst Thijs ophalen. Het was waanzinnig druk in de stad, waardoor er aanrijdingen komen en het nog erger vastloopt. Dus waren we laat bij Thijs, daarna laat bij Ellen. En uiteindelijk bijna op tijd bij de oefentherapeut van Thijs. Een erg leuk mens. Ze heeft Thijs allemaal tekeningen, streepjes, huppeltjes, sprongetjes en weet-ik-wat-nog-meer laten doen. Ondertussen heb ik Marit en Ellen naar huis gebracht. Die zijn met Ruben naar de baai gegaan.

Marit heeft haar eerste snorkelervaring op Cur achter de rug..
 
wat we onder water zagen....

De eindconclusie bij Thijs was dat zijn fijn motoriek wel enige correctie behoeft, maar niet dramatisch is. Dus gaan we samen aan de slag. We krijgen nog een verslag voor de juf. Het was de therapeute opgevallen dat hij signalen geeft van dyslectie. Oei, weer een bevestiging... Nu wordt het tijd om daar toch iets mee te doen. Intensieve leesbegeleiding om te kijken of we de leesvaardigheid opgekrikt krijgen. Het is geen verrassing, maar toch niet leuk.
Ard was ook vroeg thuis, vanmiddag. Die nam Thijs mee naar de baai.
Ruben staat een mooi meisje aan de (foto)haak...

En aan het eind van de middag hebben we met elkaar (Janwillem was ook gekomen uit zijn werk) lekker gebarbecued. Mmmm. Gezellig in de tuin. Heerlijk begin van het weekend.
Alleen jammer dat Ruben nu morgen weer naar huis gaat... Die gaat eerst hard aan de studie. En wie weet! Over 2 jaar...stagejaar... Curaçao is natuurlijk wel heel erg leuk!







Theo heeft vandaag sportdag gehad op Caracasbaai. Is zelf teruggekomen! Moedig. En Arjan heeft er wel heel lang over gedaan, maar is ook helemaal alleen thuis gekomen vanuit de stad. Wat een zelfstandigheid. Ze hadden een leuke dag gehad met elkaar.

Nu zijn ze nog even naar de baai geweest om te zwemmen in het donker. Altijd een spannende aangelegenheid. Waar ik niet zo nodig bij hoef te zijn...

Geen opmerkingen: