maandag 13 augustus 2012

Judo gestart


Vanmiddag is Ard met Theo en Arjan naar Afas gegaan. De sponsor. Het klinkt zo net alsof het wereldberoemde topsporters zijn met hun eigen sponsor. Zo ernstig is het nu ook weer niet. Maar het is wel leuk. Bij Afas zijn ze erg meelevend. Theo kreeg zelfs een nieuw judopak aangeboden! Geen overbodige luxe, want het slijt sneller omdat ze veel trainen en dus vaker gewassen moeten worden. Ook Arjan mocht trouwens kiezen voor een nieuw pak, maar die is er nog niet helemaal uit of hij echt doorgaat met judo. Voorlopig blijft hij op maandag en donderdag trainen. Miami trekt nog...



Vanavond hebben ze weer getraind. Thijs ook. Thijs en Kiet (klasgenoot, vriend en judo-maatje van Thijs) stonden te juichen toen ik het sms-je van Ard voorlas dat de judo doorging. Een leuk gezicht, bij de training van Theo en Arjan, verschillende rugnummers van Miami en een mooie oranje van Reginald, die naar de OS was geweest.
 
 
Ik ben vanmorgen weer naar de Dividivi-school geweest. Het viel me mee hoe smerig het was geworden in de vakantie. Het verschil tussen al-schoon-gemaakt en nog-niet-aan-toe-gekomen was duidelijk zichtbaar. Dus tot half 12 heb ik me gestort op het poetsen en boenen van boekjes. Daarna mocht ik van mezelf dozen uitpakken. Dozen boeken die Hilde ingepakt heeft in Nijkerk. Boeken van meelevende, lieve mensen die gewoon hun mooie kinderboeken geven voor de kids van de Dividivi-school. Super!!
Als het goed is komt er van de week ook nog een computer te staan met internet-aansluiting. Dan kan ik alles beginnen in te voeren. En daarna langzaam aan gaan uitlenen.
Ondertussen kwam de juf van Ellen even langs om te zeggen dat het prima ging met "ons prinsesje" (haar woorden hoor, niet de mijne...). Ellen zegt zelf ook dat deze klas veel leuker is dan vorig jaar. Minder lomp gedrag, tot nu toe. Vorig jaar heeft ze zich wel staande gehouden in de groep, maar ze moest daarvoor wel op haar tenen lopen. Nu is de sfeer beter. Ze vindt de juf ook geweldig. Ik krijg uitvoerige verhalen over wat juf allemaal gezegd en gedaan heeft. Zo grappig.

Geen opmerkingen: