woensdag 15 augustus 2012

School

Laat ik maar met school beginnen. Vanmorgen op de Dividivi weer moedig boeken schoongemaakt. Gelukkig kwam de schoolmaatschappelijk werkster erbij zitten. In de ruimte waar de boekenkasten staan staat ook een grote tafel waar nog wel eens door deze en gene aan gewerkt wordt. Verder is er een aanrechtblokje en de deur naar de kamer van de schoolleider. Zodoende komt er van alles binnenlopen. Nu heb ik uitgebreid bijgepraat met Evita. Scheelt weer een officieel gesprek. Want we moesten nog wel het een en ander uitwisselen over Thijs. Verder is ze erg geïnteresseerd hoe het met Theo en Arjan gaat. Leuk!
Vanavond zijn we naar een ouderavond geweest op de Albert Schweitzer Havo/Vwo. Mijn indruk is dat het een gemotiveerd team is. Die vooruitstrevend bezig zijn op allerlei gebied: ICT, huiswerkbegeleiding, rekenen als verplicht vak (naast wiskunde! had ik vroeger ook moeten hebben...). Daarna is Ard met de mentor van Theo gaan praten en ik ben naar de mentor van Arjan geweest. Een jonge lerares, kersvers afgestudeerd in biomedische wetenschappen met onderwijsbevoegdheid, die vertelde dat ze zelf 11 jaar geleden nog leerling was op de Albert Schweitzer basisschool. Ze geeft biologie aan de klas van Arjan en NASK aan de tweede klas. Ik had er een goed gevoel bij, we hebben gelijk het een en ander uitgewisseld over Arjan. Het schijnt een rustige klas te zijn. Dat is mooi meegenomen.



Ennnnnnn net voor het eten heeft Ard Ruben van Hato gehaald. Het viel weer niet mee om met een volle KLM-vlucht door de douane te komen. Ze zijn om 5 uur geland en om kwart over 6 kwam Ruben naar buiten. Maar nu ja. Jammer dat wij toen naar school moesten. Janwillem heeft Ruben meegenomen: even naar de baai, de zon onder zien gaan. Daarna naar Zuurzak, even langs bij Gerard en bij Christiaan. Toen weer naar ons, zodat we ongeveer gelijk thuis waren en we met elkaar nog even iets konden drinken. Als vanouds...

Ard is vandaag nog bij de bank geweest. We hadden door gekregen dat er iets niet goed was gegaan: bleek dat Aqualectra (stroom en water) hééél veel geld had geïnd van ons. Wij daarna alles controleren. Blijkt dat we elke maand van het afgelopen half jaar ongeveer 300 kW verbruikt hebben (zeg ik dit goed?) en over juli ineens 1995 kW... Dan is er ergens een fout gemaakt. Dus morgen gaat Ard naar Aqualectra om het verder uit te zoeken. Laten we hopen dat ze vinden waar dit aan ligt! Heel vreemd.

Geen opmerkingen: