woensdag 8 augustus 2012

We zijn er weer klaar voor

Eigenlijk is het best handig om halverwege de week met school te beginnen, na een grote vakantie. Vanmiddag hebben de kinderen hier heel enthousiast hun tas in zitten pakken. Hier krijg je geen pennen en potloden enzo van school. Alles moet je zelf meenemen. Kleurpotloden, schaar, lijm, stiften, liniaal... Aangezien we dat wisten, is het wel goed gekomen. Vorig jaar stond ik raar te kijken bij de lijst die ze mee kregen van school.
Vanmorgen ben ik gezellig met Arjan en Ellen de stad in geweest. Een tas gescoord voor Arjan. Volgens de mevrouw is-tie 'very good for school...'  laten we het hopen. Ellen heeft een lange broek gekregen. De kledingregels op de Dividivi-school zijn iets aangescherpt: lange spijkerbroek met witte polo. Ellen had een paar driekwart broeken. Dus nu nog maar een lange erbij. Met haar bijna 11 jaar past ze nog in maat 8 = voor ongeveer 8 jaar... Onze spriet. Verder nog een lading witte sokken voor de mannen. En een min of meer nette kniebroek voor Thijs. Niet voor school maar voor andere gelegenheden. Hij loopt het liefst in zwemshorts. Maar die zijn niet voor alle gelegenheden geschikt.
Daarna naar de Building Depot. Waar Ellen graag nog wilde snuffelen om iets leuks te kopen. Een balletje met van die korrels waardoor je hem lekker kunt kneden. Ze wilde zelfs nog kijken bij de barbies, maar dat vond ik niet goed. Speelt ze bijna niet meer mee. Wat moet je dan nog met die zooi... (dat mocht ik natuurlijk niet zeggen van haar).
En toen nog naar Albert Heijn. Andijvie meegenomen, dat hebben we vanavond gegeten. En nog wat spullen die ze bij onze Centrum niet hebben. Plus knakworstjes, die we thuis lekker opgegeten hebben op een broodje. Dat smaakte prima na een hele ochtend sjouwen.
Ard had inmiddels de polo's voor Theo en Arjan te pakken gekregen. Alleen leken ze veel te groot. Dus nog maar een paar iets kleinere besteld. Hopen dat die er gauw zijn.

Nu moet ik nog even wat dingen strijken en wat naaiklusjes doen. Brr. Dan zijn we helemaal klaar voor de start.
http://www.vpco.org/ashv/  dit is de link naar de school van Theo en Arjan...voor wie het leuk vind.

1 opmerking:

Anoniem zei

Ja,dat was de eerste schooldag. Regelmatig aan jullie gedacht en ook aan wat had kunnen zijn vandaag. Steeds weer 6 uur terug tellen .... En hoe is die eerste dag jullie bevallen?
groet Anja