zaterdag 25 augustus 2012

Nieuw drama

Een duikinstructeur die Ard kent vroeg hem vanmorgen om foto's te maken bij Jan Kok: flamingo's in de olie. Er is dus afgelopen week olie gelekt in zee en nu zit het overal op het strand en in het meer waar de flamingo's vaak zitten. Dit was al een dag of 2 - 3 bekend, ik weet het niet precies. En niemand doet iets!! Ze laten die olie gewoon gaan! Niet te geloven. Ja, en dan staat de wind verkeerd en komt het aan de kust. Ard heeft het via facebook uitgebazuind en nu, 8 uur in de avond is er een oproep geweest om te helpen schoonmaken. Natuurlijk is Ard daar meteen op af gegaan met Theo en Arjan. Een kolfje naar zijn hand. Hij had dan ook vanmorgen al gezien hoe erg het was.

deze flamingo's zijn normaal mooi roze...

de oliedrab in de zoutpannen.
 
zo hoort het te zijn...
 


Zaklantaarns mee, oude kleren aan, babyolie en oude handdoeken... Ik ben heel benieuwd hoeveel mensen er dan komen helpen. In elk geval een dierenarts, daar was het wachten zonet nog op. En dan zien hoeveel ze kunnen redden.
Maar ja, dan nog zit je met die olie die daar nog steeds drijft en aangekoekt zit.
De PDVSA, de vroegere Isla, krijgt een boete van 5000 gulden. Een lachertje: omdat de wet na 1936 nooit meer veranderd is. Waar zou je je dan nog druk om maken. Dat beetje geld...

speuren naar flamingo's in het donker.

drie gezien, maar niets kunnen vangen helaas....

olie van je voeten poetsen

Update: we (de mannen) zijn net terug van Jan Kok, spannend, die zoutpannen in het donker... geen flamingo's kunnen redden helaas, we hebben er 3 gezien en geprobeerd te vangen, maar ze vlogen/fladderden weg, blijkbaar nog niet te veel verzwakt, maar morgen bij daglicht gaat de actie verder. nu eerst douchen en olie poetsen... we stinken een uur in de wind!

Vanmorgen ben ik met Ellen en Thijs weggeweest. Ellen naar de Zeeverkennerij, Thijs moest schoenen hebben. Zijn maat hadden ze bijna niet meer. We hebben wel 5 paar schoenen bekeken. Of te groot, of te klein. Uiteindelijk is het gelukt en ook nog naar zijn zin. Heel belangrijk...
Ook nog een horloge voor Arjan gevonden. Zijn bandje was geknapt en het leek mij dat het goedkoper was om een heel horloge te kopen dan alleen een bandje.
Toen hebben we een lekker ijsje gekocht bij de Mac. Heerlijk! Lekker op een bankje gezeten in de schaduw.
Op het laatst hebben we nog een klein uurtje bij de bieb gezeten. Even lezen in de airco.

Thuis hadden Theo en Arjan volgens mijn briefje de afwas gedaan, de was opgehangen, 2 koffers van de zolder gehaald (o nee, dat had Ard gedaan) en de gekleurde was in de machine gedaan. Dat je dan ook het knopje van aan moet indrukken was Theo een beetje ontgaan. En het stofzuigen dat ook op het briefje stond, daar waren ze nog niet zo erg aan toe gekomen. Héél jammer.
Ach, zei Ard na het eten, de jongens kunnen nu wel stofzuigen en dweilen. Tja, waarom ook niet. Zodoende ziet het er toch redelijk netjes uit. Bedankt jongens! En kon ik ondertussen de was opvouwen enzo. Waren we zelfs nog mooi op tijd voor een middagje baai. Na 2 behoorlijk bewolkte dagen scheen vandaag de zon volop. Flinke bries erbij. Dan ligt het heerlijk op het strand.

Nu nog een bult strijken. Zo saai. Thijs en Ellen in bed. Ard en de jongens weg... Straks zal Ard er nog wel wat foto's van uploaden, denk ik.

1 opmerking:

Anoniem zei

Dat van die oliespoor is zelfs hier op het nos nieuws geweest van de week.
(sorry, beetje late reactie maar kon telkens niet reageren)
Groetjes Marrianne