dinsdag 21 augustus 2012

Strenge ouders

Je zal ons maar als ouders hebben. Nee, heel verschrikkelijk. Tenminste, als je Theo mag geloven. Hij was vroeg vrij, vanmiddag. Hadden we afgesproken dat ik eerst Ellen op ging halen en daarna door naar Saliña. Dan zou Theo vast Thijs van het schoolplein afhalen. Kwam ik met Ellen daar aan, stond Arjan er ook al. Wiskunde viel al weer uit... Dus de hele mikmak vroeg thuis.
Ik had rijst met kip-kerrie klaar gemaakt. Omdat Ellen dat graag aan haar juf wilde geven, want die had gezegd dat ze dat zo lekker vindt. Alles kwam zo goed uit. Eten op tijd klaar, hapje mee in een schaal, folie erover, theedoek eromheen geknoopt... Het was nog loeiheet toen ik ermee bij school kwam. Ellen blij: die heeft het snel bij haar juf gebracht.
Dus toen wij thuis kwamen konden we zo aan tafel. Even snel de saus weer heet maken, klaar is Kees.
Maar ja, toen was de middag nog best lang. En we hadden de afspraak gemaakt dat ze niet meer 's middags op de laptop mochten omdat er huiswerk gemaakt moet worden. Belachelijk. Zo streng. Dat houden jullie niet vol het hele jaar (haha, moet jij eens zien!)
Oké, een deal: Theo en Arjan meehelpen met de afwas. Dan mogen jullie daarna een uur op de laptop en daarna huiswerk. Lichtelijk protest, maar uiteindelijk gingen ze akkoord.
Ik zag bij Theo al een compleet schema voor de hele week liggen voor huiswerk! Heeft-ie toch maar mooi geleerd bij de huiswerkbegeleiding in Ermelo. Nu nog zien of het ook iets oplevert. Volgende week hebben we een gesprek met zijn mentor.
En weer 3 boeken gekaft...

Verder kregen we de rekening van de stroom. Konden we zien hoe het zo gekomen is. Je kunt er geen touw aan vast knopen. Morgen gaat Ard bij Aqualectra langs, mogen ze het uitleggen. Ik ben heel benieuwd wat hier voor verhaal uitkomt.

Vanavond was de ouderavond voor groep 4. Visie en missie kwamen voorbij. De kernthema's. Al met al had het zo van een Nederlandse school kunnen komen. Alleen de invulling is hier soms toch wel iets anders... Ze werken met de methode Taal Actief en Alles telt. Die rekenmethode is leuk. Thijs ziet de uitdaging wel en komt uit bij de laatste bladzijden: voor wie meer wil.
Vandaag hadden ze in de klas een vulkaan gemaakt. Ieder groepje één. Vrijdag gaan ze er dan iets mee doen. Maar volgens Thijs was die van hun helemaal mislukt. Morgen maar eens even kijken in de klas.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Dat lijkt me echt vreselijk zulke ouders. Het is maar goed dat ze je volwassen maken, want dan kan je tenminste een keer je eigen gang gaan. Pffff, was het al maar zo ver. Maar ja, tegen wie moet je dan mopperen? Jezelf? Mmmmmmm.
Groetjes
Anja

Stijnie zei

Dat wordt nog spannend vrijdag bij Thijs op school. Het is niet te hopen dat er dan een vulkaanuitbarsting plaats vindt!
Doe je voorzichtig, Thijs?