vrijdag 24 augustus 2012

Bizar

Misschien komt het in Nederland niet eens in het nieuws... Maar vandaag heeft Asjes, Statenvoorzitter, besloten dat er geen Statenvergadering komt tot de verkiezingen van 19 oktober. Hij denkt dat hij alles naar zijn hand kan zetten. Het bevalt hem niet hoe de oppositie tegenover de regering staat en nu neemt hij zo'n besluit. Staat er in de krant: Asjes werkt niet mee aan staatsgreep.
Nee, hij werkt er niet aan mee. Hij pleegt zelf een staatsgreep in zijn uppie. In zijn enorme uppie. En wat nu?
Het is zo'n bende. Financieel is het ook een groot drama. Geeft Nederland Curaçao nog een week extra. Onzinnig. Denk maar niet dat er dan iets gebeurd is. De minister van Financiën kan zijn eigen huishoudboekje niet eens op orde houden. Miljoenenschuld bij de belasting.
Verder is er een minister van Gezondheid (en nog wat dingetjes meer...) die vrolijk beweert dat we een druktank hebben gekregen van Venezuela. Gekregen van Venezuela... dan moet er een complete klokkentoren gaan bellen! Inderdaad. Na een half jaar, toen de druktank nog steeds niet werkte, bleek ineens dat het toch geen cadeautje was. Er moest voor betaald gaan worden. Daarbij moest er gebruik gemaakt gaan worden van Venezolaanse mensen. Die niet hun diploma's kunnen laten zien. Toen heeft het ziekenhuis toch op de rem getrapt. Zeer terecht.
Vervolgens zegt die minister (iemand met een behoorlijk strafblad op het gebied van winkeldiefstal en fraude met diploma's) dat er iets stuk is gemaakt aan de druktank. Moest gerepareerd worden. Maar 1 september gaat hij van start. En nu is er weer een compressor stuk. Moet ook eerst gerepareerd worden. Maar 1 september kan hij gebruikt worden. Niemand die dit nog gelooft. Dit verhaal loopt dus al vanaf maart!
Voor de mensen die nog nooit van een druktank hebben gehoord: dit wordt gebruikt bij de duikers-ziekte, als je diep gedoken hebt en je gaat te snel weer omhoog komt er zuurstof in je bloed en dit is levensgevaarlijk. Dan kunnen ze je behandelen in zo'n druktank. In mei is er nog een jonge vrouw overleden hierdoor. Beetje wrang dat er dan wel een apparaat staat maar dat hij niet gebruikt kan worden.
Niet gezond, die minister. Ze blijft gelukkig zelf wel geloven in haar sprookjes. En ze leefden nog lang en gelukkig.
De krant staat bol van alle politieke toestanden. Maar in het dagelijks leven merk je er niet zo veel van. Ik krijg de indruk, ook door sommige reacties op Versgeperst.com (een soort nu.nl), dat mensen alle vertrouwen in de politiek hebben verloren. Mensen kunnen hier zo apathisch en besluiteloos reageren. Nu ben ik zelf ook niet zo ad rem, maar hier rijzen mij de haren ten berge! Niet alleen in het openbare leven, ook in de kerk. Maar daar laat ik me verder nog maar niet over uit. Sommige dingen kun je beter voor je houden.
Vandaag heb ik even redelijk fanatiek door het huis gebanjerd met sop en doek. Ondertussen regelmatig even een column van Daphne Deckers lezend. Dat is het leuke van korte stukjes: even snel een verhaaltje lezen. Vooruit, nog één dan, en nog één....en nog één... Heerlijk lachen om haar humor, haar zelfspot en de grappige dingen die haar kinderen zeggen of doen. Zo ongelooflijk herkenbaar.
Ruben heeft weer staan oliën. Nog een paar kleine hoekjes met een kwastje, dan zijn de hekjes klaar. Mooi gezicht! Gelukkig was er vandaag wind. Gister was het windstil vanwege Isaac, die bij de Bovenwinden langs raasde. Zo'n storm trekt dan hier de wind weg. Warm, benauwd! Maar vandaag hadden we dus weer wind, wel zo aangenaam. Niet veel zon, alhoewel, in de zon staan verven is behoorlijk warm. Misschien was dit wel zo gezond.
Thijs en Ellen smeekten Ruben of ze met hem naar de baai mochten. Die weten ook wel hoe ze dat aan moeten pakken. Stelletje schooiers. Dus om een uur of 3 is Ruben met ze naar het strand gegaan. Om half 6 waren ze terug, toen konden we eten.
Ard is even thuis geweest, maar die had een belangrijk feestje waar hij bij moest zijn. Alleen voor genodigden en hij was genodigd. Ik weet niet eens meer waar het was. Schandalig, wat een meeleven...
Na het eten heb ik snel de jongens naar judo gebracht. Na de afwas, kan ik beter zeggen. Tot hun verbijstering moesten ze nog meehelpen met de afwas! Sjongejongejonge. Was wel zo handig voor mij. Het lukte ons net voordat we weg moesten. Waren we net de poort voorbij, zegt Arjan: ik ben mijn judopak vergeten. Hopeloos. Hij had zijn broek wel aan, maar zijn jas en zijn band thuis laten liggen. Dus omgekeerd en teruggeraced. Even goed waren we nog op tijd bij de judo.
Theo was behoorlijk baldadig, ik zag de bui al hangen. Dacht: dat gaat niet goed komen. Dus ik heb ze beloofd dat als ze zich netjes gedragen in de les ze zometeen nog een kroket mogen. Want die waren er vanmiddag weer bij onze supermarket. Het goedkope merk die ze ook bij de Coöp hebben en die ook hier goedkoop is.
Al met al een drukke dag. Geen tijd gehad om de hangmat op te hangen. Laat staan dat ik tijd had om er in te liggen.
O ja, ik heb vanmiddag ook nog Ellen geholpen met rekenen. Ze moet leren om af te trekken en op te tellen door de getallen onder elkaar te zetten. Het duurt wel even voordat ze die logica ziet. Ik ben bang dat ze het nog niet goed door heeft. Maar in elk geval zijn de sommen voor maandag af. Ik merkte dat ze veel makkelijker getallen bij elkaar optelt dan van elkaar aftrekt. Ze vroeg van de week nog of ze de rekenmachine mocht gebruiken. Jammer, Ellen, dat is nog niet de bedoeling. Ziet ze van haar grote broers, en ze denkt: lekker makkelijk! Haha...

Geen opmerkingen: