dinsdag 14 augustus 2012

School is zo leuk!

Sprak onze puber. Niet te geloven. Ik denk dat meer ouders zouden willen dat hun kind er zo over denkt. Mij hoor je niet klagen. Daarbij ben ik wel zo reëel om niet te verwachten dat nu alles van een leien dakje zal gaan. Maar het is toch wel heel fijn om je kind zo spontaan te horen zeggen dat het ongelooflijk leuk is op school. Blij toe dat we hem naar de Havo hebben laten gaan!
Bij gebrek aan schoolboeken hebben ze deze week nog geen huiswerk. Dus dan kun je het ook wel leuk vinden... Als er volgende week ook thuis hard gewerkt moet worden is het misschien een ander verhaal. Ja, onze regering heeft het goed voor elkaar. Maar niet heus.






Gratis onderwijs, echt waar. Voor de duur van een jaar, langer niet, verwachten we. Niemand mag vragen waar het geld vandaan komt. Corrupt, corrupt. En om nu te kunnen scoren bij de kiezers moest "gratis onderwijs" er komen. Alleen door alle onzekerheid zijn de boeken veel te laat besteld. En heeft het gezorgd voor heel veel vragen, boosheid, frustratie, extra werk. Het meest frustrerende is dat er nog veel mensen zijn hier die de leugenachtige praatjes van de regering geloven. Hoe dom kun je zijn. Zelf niet nadenken, alleen maar geloven wat er wordt geroeptoeterd. Schotte deelt Black Berries uit en geeft feestjes voor mensen die op hem willen stemmen. Het werkt nog steeds hier: spiegeltjes en kraaltjes...

Arjan had gelijk al weer lesuitval: toen ik Thijs ophaalde van het schoolplein stond Arjan ineens achter mij. Kon hij mee naar huis. Theo is zelf met het busje naar huis gekomen.

Ard had een vergadering op Kranshi. Die zit in het overleg over de stembureaus. Tja, dat valt ook onder Facilitair. Zo maak je van alles mee.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

geroeptoeterd??? Is dat Antiliaans? Klinkt wel leuk.
School is best leuk, maar nu nog even niet. Ga vandaag de sleutel ophalen.
groet
Anja

Mariëtte Koops zei

Volgens Ard komt het woord wel uit Nederland, waar ze het van Wilders zeggen. Maar hier wordt het elke dag gebruikt voor Wiels, onze grote roeptoeter. Het is heel veel zeggen, op een luide manier, zonder inhoud en niet onderbouwd.
De manier waarop ze het doen, Wilders en Wiels, lijkt op elkaar. Maar Wiels is nog dommer.